1. Európa játékok Baku 2015. 06. 22-29. (Azerbajdzsán) Napló 3. 2015.06.25. csütörtök

Reggel 7 órakor találkoztunk Dobos doktorral a ház előtt, mert Bujáki vállát meg kellett röntgenezni. Jóllehet a faluban van egy kisebb ideiglenes korház, de nincsen röntgengép. A versenyzők utaztatására többféle megoldás is létezik, busz, csapatautó, és "belső taxi". Az angol taxihoz hasonló, kocsik csak színben különböznek. Fehérszínűek és a játékok jelképét ragasztották rájuk. Sorban várakoznak a falu előtt, hogy a versenyzőket, illetve a kísérőket egy-egy adott helyszínre vigyék. A gépkocsivezetők valószínűleg önkéntesek lehetnek, abból is következtetve, hogy a mi sofőrünknek fogalma sem volt, hogy merre is van a korház.

Végül is találtunk egyet, de a doki szerint ez nem az, ahol Ő már korábban járt. A biztonsági őr heves kopogására az udvarról nyíló bejáraton bejutottunk a baleseti osztályra. Az ügyeletes ápolónő felébresztette az orvost, aki pizsamában vizsgálta meg Bujákit, majd mehetünk a röntgenre. Doki szerint egyáltalán nem meglepő, hogy ilyen későn indul itt az élet, még a korházban is.

Arra gondoltam, hogy itt nem sérülnek meg az ember 11 óra előtt, vagy ha meg is sérültek csak 11 óra után mennek orvoshoz?

Bujákival hál istenek minden rendben volt, ugyan a váll és kulcscsont találkozásánál egy kisebb rés látható, de nincs nagyobb gond.

Tegnapi nem túl célirányos kocsikázás után, úgy döntöttem, hogy busszal megyünk ma a pályára. 12.30-kor csapatvezető megbeszélés volt, majd edzések. Minden félórában kellett volna jönnie egy busznak. Mi a 11.30-assal szeretünk volna menni, de a szervezők közölték, hogy nem indul. Visszamentem a csapatirodára, hogy elkérjem az autó kulcsai és, hogy egy újabb próbát tegyünk a tájékozódási képességeinkről.

Aránylag gyorsan odataláltunk, hiszen a főúton egy sárgavonallal elkülönített sávon kellett haladnunk, mely csak a rendezvényhez köthető szállítójárművek használhatnak. Nem olyan bonyolult ez!

A délutáni edzésen minden a legnagyobb rendben ment. A pálya változatlanul egyes szakaszin nagyon puha volt. Nem locsolják és a forróság miatt, néhány helyen kirepedezett.

Bujákin mozgásán nem látszott a sérülés, talán a gyógyszereknek és a fájdalom csillapítónak is köszönhetően. Az egyes szakaszokat gyakorolt, de még teljes kört nem ment. Rendkívüli volt a hőség, 37 fok árnyékban. Az első egyenesben kicsit lassú volt, de holnapra ezeket a hibákat kijavítjuk.

A program teljesen megváltoztatták. Szombatra erős szelet jósoltak és holnapra (péntek) tették át a selejtezőfutamokat.

Program:

Péntek

14.05 edzés az elite kategória számára,

14.50-15.19 időfutam elite kategória számára,

benne Bujáki 15.02-kor

15.40-15.55 időfutam szuperdöntő,

17.10-18.10 selejtezők,

 

Vasárnap

14.30-17.00 döntők