1. Európa játékok Baku 2015. 06. 22-29. (Azerbajdzsán) Napló 4/2. 2015.06.26. péntek

Tegnap este az ökölvívó edzőkkel vacsoráztunk együtt. Csötönyi Sándor, Szántó Imre, Balzsay Károly. Alaposan kifaggattak bennünket a BMX versenyzés minden részletéről. Öcsi bácsi szerint hajnalban is edzenünk kellene, hogy Bujáki megfelelő formában legyen. Több alaklommal találkoztunk már és nagyon szeretem hallani az okfejtését. Aranyos emberek. Délelőtt alapvetően nem volt kötött programunk. Bujákinak kellett a gyógytornászhoz, majd orvoshoz mennie, de a mára tervezett csapatvezetői megbeszélést elhalasztották.

A kerékpárokat nem lehetett azzal a busszal szállítani, mellyel a versenyzőket vitték a BMX pályára és vissza a faluba, ezért a csapatautóval indultunk a helyszínre, mert nem szerettük volna, ha bármi baj történik velük.

A program szerint kezdődtek az időmérő futamok. Bujáki a 13-nak indult. Jól rajtolt, de a harmadik szakaszon az első kerék beleakadt az egyik kettes elejébe, lelassult kicsit, de szerencsére nem esett el. 25. időd érte el.

17.00-kor kezdődtek a selejtező futamok. Bujáki az első csoportban indult. Harmadik-negyedik helyen volt az első akadály után, de az első kanyarban felülre szorult és kihagyott egy-két tekerést is. Túl távol volt a mezőnytől, hogy továbbjutó helyre tudjon beérkezni.

A második és a harmadik futam is szinte kísértetiesen ugyan így zajlott lett, azzal, különbséggel, hogy a második futamban az első kanyart követő akadályon a külsőívre szorult és a pálya laza talaján kellett haladnia. Lelassult és már nem sikerült ívre ugrani a pro szekció akadályait.

Sajnáltam, hogy így alakult. Nem láttam benne azt a tűzet, mellyel előbbre kerülhetett volna. Alapvetően minden versenyző más-más egyéniség. Azonban ezen a szinten a tökéletes bemelegítés és levezetés elengedhetetlen, mely Bujákinál itt nem volt realizálható.

Holnap pihenőnapunk lesz, de szeretnénk megnézni a judósok hátra lévő meccseit. Délután terveztük, hogy megnézzük a belvárost