1. Európa játékok Baku 2015. 06. 22-29. (Azerbajdzsán) Napló 5. 2015.06.27. szombat

10 óra körül mentünk reggelizni, ami itt nem annyira szokatlan. Az viszont elég szokatlan, hogy minden eseményt a legnagyobb melegben rendeztek, miközben minden létesítmény tökéletesen meg van világítva. A BMX pálya egy stadionszerű katlanban van és tökéletesen megvilágítható, mégis 15.00 órakor kezdődtek a programok, amikor a nap a legmagasabban volt.

Kora délután elindultunk a belvárosba ismételten, hogy a már amúgy fogyatkozó helyi pénzt elköltsük, értelmet dolgokra. Metróval a falutól csupán csak 4 megálló, viszont több mint 40 perc. Egy-egy megálló között elég nagy a távolság. Megcsodáltuk a kongresszusi központot, melynek külső kinézete az azeri elnök aláírásának hű mása. Elgondolkodtam azon, hogy, ha elnök lennék, szebben kellene aláírnom, ahhoz, hogy az én aláírásom is épület formájában valósuljon meg, vagy egyszerűbb lenne, ha két x-et használnék. Ha haza érek, aláírok néhány tervezőnek, hátha a valamikor felépülő veszprémi BMX stadion külső formája viseli majd a vonalakat.

Késő délután mentünk vissza a faluba. A csapatirodával egyeztettük, hogy a kerékpárokat most nem egy csomagban, hanem külön-külön készítjük elő a repülőútra. Holnap délután lesznek a döntők, természetesen a legnagyobb melegben. Jorisra tippelünk Bujákival. Jó formában van és fejben is tökéletesen a pályán van.