1. Európa játékok Baku 2015. 06. 22-29. (Azerbajdzsán) Napló 5. 2015.06.28. vasárnap

Délelőtt nem volt programunk, így a faluban maradtunk. Az egyik blokk alatt található egy helyi CBA kisbolt és néhány alapvető élelmiszert meg lehetett itt vásárolni. A Játékokkal kapcsolatos szuveníreket is ebben a boltban árulták, persze megfizetetlen áron. Sokan távoztak már a faluból, végett értek az események és minden Nemzeti Olimpiai Bizottság spórol a költségeken és a lehető leghamarabb haza küldi a versenyzőket.

Belső taxival indultunk a BMX verseny helyszínére. A belvároson át sokkal rövidebb az út és pont irányban tudtunk kiszállni az ellenőrző ponton. Amikor körbemegyünk a belső körgyűrűn kb. 2x10 kilométert kell még autóznunk oda-vissza, hogy nem kelljen átmenni az ellenkező oldalra.

Nagyon meleg volt. A pálya persze nem volt meglocsolva és előkészítve megfelelően. A férfiak középdöntő versenyében semmi extra nem történt. Ismertük a versenyzőket és nagyjából lehetett tudni, hogy kik jutnak tovább.

 

A lányok következtek először. A Dán kislány már a rajtnál jelentős előnyt szerzett és alapvetően már az első kanyarban eldőlt a verseny.

A férfiaknál három francia, két holland, egy svájci, egy orosz, egy német állt a rajtgépnél. A francia Joris Daudet nem rajtolt valami jól, mondhatni pocsékul. Az első egyenes végén közvetlen a kanyar előtt még 4., 5. helyen tekert. Az első kanyarban viszont, gyakorlatilag aláfordult az élen haladó versenyzőknek és a pro szekció rávezető egyenesében már egy bicikli előnye volt. Gyakorlatilag eldőlt az első hely sorsa. A második helyen holland a harmadik helyen svájci versenyző végzett.

 

Megvártuk az eredményhirdetést és taxival visszamentünk a faluba.