Beszámoló a kínai BMX Cross Világ Bajnokságról

08.05.26.(hétfő):  11 órakor találkoztunk Budapesten, a Ferihegyi reptéren, Radasics Vilmos, Hódi Anikó, Borbély Ferenc, Fáth Péter és Rozsenich Gábor. Érzékeny búcsú a szülőktől, majd a csomagjaink leadása. A súlyhatárt nem léptük túl, a biciklik szállítására, pedig külön engedélyünk volt, ezért gondtalanul sikerült leadnunk mindent. A gyors útlevél ellenőrzés után még volt bőven időnk a repülő indulásáig, amit újság olvasással töltöttünk. Majd 14 órakor felszálltunk a repülőre, elfoglaltuk helyünket és 14:30-kor elindultunk Kínába. Az út, fárasztó volt, hosszú, és stresszes volt a kétszeri étkezés ellenére is.

08.05.27.(kedd): kedd reggel kínai idő szerint reggel hatkor landoltunk Pekingben. Gyorsan átvettük a csomagjaink és mentünk is leadni, mert a repülőnk indult a verseny helyszínére Taiyuanba. Itt is akadály mentes volt a csomagok leadása, és gyors fel is szálltunk a repülőre és már indultunk is. 1 óra alatt értünk a helyszínre. A reptéren várt ránk a szálloda busza, és Frank a segítőnk, aki amúgy önkéntes de mindent elintéz nekünk. A szálloda elfoglalása után, gyors ebédet követően aludtunk egy jót, majd estefele kinéztünk a pályára, ahova szintén a szálloda busza visz minket, illetve hoz. Este vacsorázás és fürdés majd egy jó nagy alvás várt ránk.

08.05.28.(szerda):  szerdán reggel nyolckor találkoztunk az ebédlőben, megreggeliztünk nyugodtan, majd megbeszéltük az aznapi programot. Magunk sem tudtunk hogy is alakul majd a nap, mert egyesek szerint tervezett edzés volt, mások szerint viszont nem, mert az esti megnyitó miatt elmarad. Aztán egy kis kirándulás mellett döntöttünk, de előtte megérdeklődtük a pályán, hogy mi a helyzet az edzéssel. Kiderült hogy lesz, ezért gyors taxiba pattantunk és elmentünk egy rövid kirándulásra. Két templomot néztünk meg, az egyik a Dous Shrine nevet viselte, a másik, pedig a Jinci templom volt. Mindkettő gyönyörű. A két templom megtekintése után rohantunk vissza a szállodába ugyanis még ebédelnünk kellett, és háromtól kezdődtek az edzések. Anikónak 3tól volt 4-ig. Vilmosnak és Gabinak pedig 4től egy órás edzés. Az idő nagyon meleg és fülledt volt, a pálya kemény, de megbirkózott vele mindenki. Az edzés után még megnéztük a másik edzést is és 6kor indult vissza a buszunk a szállodába. Fürdés és vacsora és 7 kor már a buszban ültünk és mentünk a megnyitóra. A megnyitó szép volt, sok híres emberrel, táncosokkal és énekesekkel. 2 órás ülés és ámulás után jöttünk vissza a szállásra aludni egy jót a fárasztó nap után.

08.05.29.(csütörtök): 8kor kelés és indultunk reggelizni. Laktató reggeli után, a sportolók maradtak a szálláson és pihenő várt rájuk egész nap, Feri és Péter, pedig újult erővel mentek kirándulni. A sportolók ebédje közben, meg jött a két kiránduló is, elmesélték élményeiket, majd egy jó ízűt ettünk. Délután ismét alvás, pihenés volt a program. 6 óra körül elmentünk vacsorázni, s végett ért a nap.

08.05.30.(péntek):  az előző napokhoz hasonlóan 8kor mentünk reggelizni. Délelőtt pihentünk, ebéd után, pedig indultunk a pályára, hiszen edzésünk volt. Ez estig el is tartott, egész jól ment mindenkinek. Este vacsora után pedig Vilmos, Feri és Péter elmentek „pizzázni” meg egy rövid kis esti városnézésre. Anikó és Gábor pedig pihentek a másnapi versenyre.

08.05.31.(szombat):  a verseny napja, mindenki kipihentem vágott neki a fontos napnak. Anikó és Gábor korán mentek reggelizni, hiszen 7:45kor indult a buszuk a pályára. Vilmos pihenhetett még, hiszen neki csak később 10 körül ment a busza. 6:45kor reggeli, majd pakolás és irány a busz. Busszal gyorsan kimentünk a pályára, hisz a lányoknak kezdődött az edzés. A lányok edzése után következtek Gáborék a junior fiúk csoportja. Majd őt követte Vilmos és az Elit kategória. Az edzések után újabb megnyitó volt a pályán, és 12kor elkezdődtek a selejtező futamok. A selejtezőkön mindenki sikeresen túl jutott. Anikó 2-2-2es helyezésekkel jutott a legjobb 32 közé, Vilmos 4-4-3mal jutott a legjobb 64 közé, Gábor pedig 4-4-4el jutott a 32 közé. Egy fél órás pihenő után, pedig következett az elit kategória nyolcad döntője, ami a 64ből, a legjobb 32be való jutást jelenti. Vilmos egy elég nehéz csoportot fogott ki, de megpróbált mindent beleadni, de sajnos nem jött össze neki. Anikó és Gábor ez után következett a 32ből a 16 közé jutásért versenyeztek. Mind a ketten megpróbáltak jól mentek de sajnos kiestek. Ezzel be is zárult a magyarok számára a Világbajnokság. Este vissza jöttünk a szállásra, vacsoráztuk megbeszéltük a versenyt, majd Feri Anikó Vilmos és Gábor egy rövid kis túrára indultak az este.

08.06.01.(vasárnap): 8ig volt csak reggeli így addig le kellett érnie a bandának. Vilmos úgy döntött, hogy inkább alszik reggeli helyett így ö ezt, kihagyta. A mai tervek már csak pakolás, hiszen 12-ig el kell hagynunk a szobát. Utána valahol egy könnyed ebédet ejtünk, majd 3 óra körül indulunk a reptérre, hiszen 18:15 kor indul a repülőnk vissza Pekingbe ahol, még két napot töltünk. Reptéren egy kisebb probléma lépett fel az indulást illetően, de aztán mindent sikerült elintézni, és már adtuk is le a csomagjainkat. Zökkenőmentesen ment minden, egy órás utat követően már Pekingben is találtuk magunkat, ahol taxi rendelést követően, elindultunk a szállodába. Elfoglaltuk szobáinkat, majd leraktuk a csomagjainkat. Este még egy kis sétára indultunk, fáradtan a Tian’anmen térre. Egy fél órás gyalogtúra után már ott is voltunk, és gyönyörű látvány várt minket. A fáradtság miatt vissza a hotelba már metróval mentünk. Fürdést követően, már aludtunk is.

08.06.02.(hétfő):  7:30kor találkoztunk a váróban, majd indultunk reggelizni, reggeli után megbeszéltük az aznapi programot. Végül úgy döntöttünk, hogy a délelőtt a vásárlásé lesz. Kora délután egy étteremben megebédeltünk, majd visszamentünk a szállodába metróval és leraktuk a cuccokat, amiket vettünk. Délután kimentünk ismét a Tian’anmen térre, hogy a Tiltott várost megnézzük, de sajnos 4ig volt csak nyitva, mi pedig már későn érkeztünk. Fáth Péter külön útnak indult hogy a Tiltott város mögötti hegyre feljusson, és képeket készítsen, a többiek a Tiltott város mellett található gyönyörű kertben megpihentek, majd a városközpontban sétáltak. Az estét a hotelban töltötte mindenki.

08.06.03.(kedd):  korai kelést követően, gyors reggeli, majd 9re jött a taxi értünk, és indultunk a Nagy Falhoz. 1 órás utat követően odaértünk, felvonó vitt fel a tetőre, és elméletileg bob-bal jöttünk volna le. Szép volt, sok fotót készítettünk, majd indultunk vissza. Szállodából közösen elindultunk ebédelni, majd mentünk a Tiltott városba. A Tiltott város megtekintése után, még a városközpontban sétáltunk, vásároltunk, elmentünk az éjszakai piacra, majd vacsoráztunk, és visszamentünk a szállodába. A szállodába még átöltöztünk, lemosakodtunk, majd 21 órakor indult a taxink a reptérre. A reptéren kis játék és pihenés után, leadtuk a csomagjainkat, ami nem ment túl zökkenőmentesen, de végül minden rendben volt. Éjfél körül már a váróban ültünk, hogy 1:30kor elinduljunk Budapestre. 1 óra körül felszálltunk a repülőre, és 4.én szerda reggel 6 órakor megérkeztünk Budapestre, ahol már vártak a szülők, gyors búcsúzás mindenkitől, majd irány haza.

lejegyezte: Rozsenich Gábor, Borbély Ferenc többszöri igen komoly fenyegetése miatt!!