BMX Cross világbajnokság 2016.05.17-31. Kolumbia

2016.05.21. Szombat Tegnap, amikor eljöttünk a pályáról a közeli kis utcában találkoztunk egy helyi BMX-es versenyzővel, aki elmondta a további napok programját. Ma reggel 8 órától egészen délután 4-ig két órás váltásokkal lesznek edzések. 8 órától délig, majd délután kettőtől 4 óráig terveztem, hogy a pályán leszünk. A két edzés közötti időben nem megyünk vissza a szállodába, maradunk itt a környéken és ebédelünk valamit. Nagyon meleg volt ma és a versenyzők száma is jelentősen megnőtt, akik edzeni akartak. Egyre több a külföldi, szinte minden náció megérkezett már és természetesen itt vannak a pályán. Nagyon hasznosnak találom, hogy naponta többször is itt lehetünk és edzhetünk, aránylag normális körülmények között.

Reggel nyolc óra előtt valamivel érkeztünk a stadionba, ahol a BMX pálya található. Nem találtunk senkit, csak néhány takarító embert. Végül negyed kilenc körül megérkeztek a helyi klub képviselői és kinyitották a kaput. Reggel még nem volt olyan meleg és a más országokból való versenyzők sem érkeztek még. Korán volt.

Patrik reggel egészpályás köröket ment, többnyire a pro szekción, váltakozva rajtgyakorlatokkal. Az edzés végére nagyon elfárad. A tenyerén vízhólyagok vannak és kicsit fájdalmas fogni a kormányt így.

Holnap ugyan ebben az időszakban megyünk edzeni.