BMX Cross világbajnokság 2016.05.17-31. Kolumbia

2016-05.25. Szerda Tegnap este az edzés követően a verseny helyszínére mentünk, hogy körbe nézzünk. Két pályát építettek: az egyik kizárólag a challenge kategória számára, a másik csak a bajnoki osztálynak, Mariana Pajon névre keresztelve. Kocsival nem engedtek be az akkreditációs területre. Igazából nem is voltam benne biztos, de legalább megpróbáltuk. Óriási forgalom volt a challenge pálya körül. A beléptetésnél egy hölgy beszélt csak angolul, de volt egy listája, ami alapján beengedett bennünket. A csapatvezetői kártyámat vettem át, majd a számlázásra mentünk, hogy mikor és milyen módon tudunk fizetni a nevezési díjért. Fizethettünk volna készpénzben, vagy bankkártyával. Nem mindenhol fogadnak el bankkártyát, általában csak készpénzzel fizetnek. Amúgy sem tudtam volna rendezni a nevezési díjat, mert nem volt nálam készpénz annyi és a kártya tranzakció csak délelőtt működött.

Ma igazán nemzetközi színvonalú volt az edzés. tulajdonképpen csak délután mentünk, mert a program szerint csak három óráig lehetett maradni, de majd nem őt óra volt mire végeztünk.

Dauded, Graf, Tory, és az egész Kolumbiai csapat edzett délután. Patrik csak rajtokat gyakorolt és elemeztünk minden mozdulatot.

Az elite versenyzők többsége magas, izmos, atléta termetű fickó, mégis a rajtoknál többnyire Dauded jött le elsőnek. Róla egyáltalán nem mondható el, hogy atléta termete lenne. Elképesztő!