BMX cross világbajnokság Zolder (Belgium) 2015. 07. 25-28.

2015.07.21. Kedd 5.10-kor ébresztőre keltem és ellenőriztem a felszereléseket, hogy minden rendben legyen. A Veszprémi Spartacus SE versenyzőjének, Borbély Ferenc Benedeknek volt ma a versenye, illetve a 10 év alatti korcsoport minden résztvevőjének. Benit 6 órakor ébresztettem és egyenesen a pályára mentünk. Rövid bemelegítésre jutott idő, ami gyakorlatilag egy körből állt. 9.05 perckor kezdődtek a futamok. A 8 éves korcsoportban 116 álltak rajthoz. Egyébként a 10 éves korcsoportig 1540 versenyzőt kellett a rendezőknek selejtező csoportokba osztani, majd lebonyolítani a versenyt. Borbély a 67. futamban 4.,8.,2-es starthelyről indult. A futamokra várokozás közben beszélgettem Michellel a Belgák csapatvezetőjével és bevallom őszintén irigykedve hallgattam a Belga BMX versenyzők és az újonnan létesített pályák számát. Több mint 1000 versenyzőjük van, Zolder 60 km-es körzetében 4 pálya, iskolai oktatási program, és teljes elismerése a BMX-nek kerékpáros szövetségen belül, mint lehetséges utánpótlása az összes kerékpáros ágnak.

Borbély az első futamban nem rajtolt valami jól, viszont az első akadály után többen is elestek és 6. helyen ért célba. Nagyon álmos volt még és fejben sem volt még itt azt hiszem. A második futamban már sokkal jobban mozgott, de szintén csak a 6. helyen tekert a célba.

A harmadik futam előtt láthatóan megnyugodott már. Sajnos ebben a futamban is a 6. helyen végzett és nem került a legjobb 64 közé kerülni. Kicsit csalódottak voltunk mindketten de ilyenkor mindig eszembe jutnak a hazai viszonyok.