BMX Európa-bajnokság Erp Hollandia 2015.07.09-12.

2015.07.09. Csütörtök  Bujáki Bence Franciaországból, Borbély Ferenc Benedek, Borbély Ferenc, Pichler Igor Sopronból, Zsembery Boldizsár és Zsembery Barnabás Budapestről indult a 2015. évi BMX Európa-bajnokság helyszínére a hollandiai Erp településre. Bujákit kivéve, mindenki számára, majd 15 órás út után érkeztünk a szomszédos településen lévő szállodánkba. Gyakorlatilag a szerdai nap csak az utazással telt és nagyon elfáradtunk a nap végére.

Nagyon kicsi település Erp Eindhoven közelében és igazából semmi érdekes nem volt, kivéve a csodálatos BMX arénát. Tökéletesen megépített pálya és a verseny idejére telepített kiszolgáló létesítmények is a legnagyobb rendben voltak.

Beszélgetem egyik ismerősömmel, aki a helyi klub egyik segítője és elmondta, hogy a klub létszáma jelenleg 150 fő, de kb. 50 gyerek várakozik, hogy a foglalkozásokban rész tudjon venni.

Három edző foglalkozik a gyerekekkel, de a pálya időbeosztása már nem bír el több sportolót.

Csütörtökön kezdődtek az edzések a nap első részében a challenge, majd a bajnoki osztályok számára. Borbély, Zsembery, Pichler volt érdekelt a challenge edzések során. Két csoportban történtek a gyakorlások, először a 10 év alattiak, majd a 10 év felettiek következtek. Nagyon sok volt versenyző és egy-egy ilyen gyakorlás során általában 2-4-szer lehet a pályán végig menni. Alapvetően minden a legnagyobb rendben volt.