BMX Európa-bajnokság Erp Hollandia 2015.07.09-12.

2015.07.10. Péntek. Sokszor voltam már Hollandiában és minden alkalommal úgy készültem, hogy bármikor lehet eső és hideg a nyár közepén. Naptejet nem szoktam betenni a táskámba, ha Hollandiába jövök, felesleges súly és egyébként is feltételezem, hogy itt ez nem a legkeresettebb pipere termék. Ami az időjárást illeti indulásunkkor Magyarországon kánikula tombolt, itt viszont lehűlt a levegő. Pénteken aztán megfordult az időjárás itt nagyon meleg volt, Magyarországon meg viharok. Ma nagyon korán keltünk, mert a mi csoportunk kezdett először az edzésen. A rendezők néhány dolgon változtattak, ami a kiszolgáló létesítményeket, illetve a versennyel kapcsolatos technikai dolgokat illeti, de volt, ami nem működött megfelelően. A pályára is korán érkeztünk és a csapat terület, valamint a csapat autóparkoló között elfelejtették kinyitni a kaput és minden eszközt körbe kellett bevinni a sátorhoz.

Ma kevesebb idő állt rendelkezésre a gyakorláshoz és mára még több versenyző érkezett. Újra megállapítottam, hogy ez a létesítmény hibátlan és a rendezésben szinte nem volt hiba.

Délután ismételten vissza kellett mennünk a pályára, mert a bajnoki osztályoknak volt edzés. A junior és elite lányok majd a férfiak következtek. Bujáki az elite csoporthoz tartozott és igazából nem mozgott valami frissen a pályán. Az edzés utolsó részében sikerült a második szakasz első ugratóját teljesíteni. Remélem holnapra jobb formában lesz.

Az edzés után a hivatalos megnyitó ünnepség keretében felvonultak a résztvevő országok és egy rövid műsor következett. 19.30-kor leléptünk, hiszen reggel verseny.