Buday Ádám 8. helyezést ért el a cruiser kategóriában a zolderi világbajnokságon.

BMX cross világbajnokság Zolder (Belgium) 2015. 07. 25-28. A Buday testvérek alaposan kitettek magukért a zolderi BMX világbajnokságon. Tegnap Buday Zoltán a 20"-os challenge kategóriában lett a döntőben 6. helyezett, ma pedig testvére Buday Ádám szintén döntőbe került, ahol 8. lett. Reggel nyolc órakor kezdődtek a selejtező futamok a cruiser 24"-os kategóriában. 28 ország 57 versenyzője nevezett a csoportba. A tegnapi fárasztó nap után ma egy újabb megmérettetés előtt állt a két Magyar versenyző. A selejtező futamokat viszonylag simán teljesítették, ha lehet ilyet mondani a BMX cross sportágban. Versenyek alakalmával egy-egy szituációban gyakori a test-test elleni küzdelem és résen kell lenni, hogy az igen rövid idő alatt lezajló futamokban mindig a megfelelő pozícióba legyen a versenyző. A negyed döntők következtek, ahonnan csak a legjobb négy versenyző került tovább. Zoltán kezdett először, majd Ádám volt soron. Nagyon kemény küzdelemmel mindketten a legjobb 16 induló közé kerültek.

A döntőbe jutásért Zoltán az első egyenes közepén még a továbbjutást jelentő 4. helyen tekert, de leszorították és elesett. Nagyon sajnáltuk, hiszen meglehetett volna a döntő.

Ádám a következő futamban állt rajthoz és nagyon rosszul indult. Az első kanyarban utolsóként fordult, de minden szakaszon leelőzött egy versenyzőt és az utolsó egyenesben óriási hajrával sikerült a negyedik helyen áthaladnia a célvonalon.

Igazán most bánhattuk, hogy Zoltán elesett, két Magyar döntőben! Igazán lehetett volna egy kicsi szerencsénk.

Nagyon rövid szünet következett, majd a döntők. Ádám hetes pályáról indult és nagyon kiszorított helyzetbe került. A második szakaszon még megpróbált előbbre jutni, de az előtte haladó versenyzők jól tartották a pozíciójukat.

8. lett, ami kitűnő eredmény.