Nemzetközi BMX Cross Verseny Magyar Kupa 1., 2. forduló.

2016.04.16. Szombat                                         

Szoboszlai és Borbély is a dobogó harmadik fokára állhatott a brnói versenyen.

2014-ben már egy soproni edzőtábor utolsó fázisaként a Magyar felnőtt és utánpótlás válogatott járt a Csehországi Brno-ban. Brnóról tudni kell, Csehország második és Morvaország legnagyobb városa, közel 800.000 lakossal. Itt található a Cseh Alkotmány Bíróság, az ügyészség, a Cseh TV és Rádió központja, és ami számunkra a legfontosabb 3 db BMX pálya.

9 ország több mint 270 versenyzője jelezte előzetesen indulási szándékát. Szombaton reggel kilenc órakor kezdődtek az edzések, majd ezt követően a verseny a külváros sportcentrumában megépített egészen kiváló paraméterekkel rendelkező pályán.

Szombaton a 6 éves kategóriában 21, 7-ben 19, 8-ban 25, 9-10-ben 32, 13-14-ben 26, az elite csoportban pedig 21 versenyző indult.

A 9-10 éves korcsoportban Borbély és Zsembery, az elite korcsoportban Szoboszlai a selejtező futamokat első, illetve második helyezéssel zárták.

Borbély és Zsembery a középdöntőbe, Szoboszlai ezzel a döntőbe került. A középdöntőből, mint két fiatal Magyar sikeresen került a döntő futamba.

A 9-10 éves korcsoportban Borbély Ferenc Benedek (Veszprémi Spartacus SE), Zsembery Boldizsár (Törökbálint SE), az elite korcsoportban Szoboszlai Patrik (Veszprémi Spartacus SE) végzett döntős helyen.

Eredmények: