Nemzetközi BMX cross verseny Rivignano (Olaszország) 2015.05.17.

 

A tegnapi vegyes eredmények után, (Szoboszlai 4. helye az elite kategóriában) reménykedtünk, hogy több értékes helyezéssel bővül az olaszországi utunk. Vasárnap már a reggeli órákban is érezhető volt, hogy kánikulai hőség lesz. Korán keltünk, gyors reggeli, hiszen 8 órakor már edzés volt a 12 év alatti korcsoport számára. 30 fok melegben gyors sprinteket tekerni, akár edzésen, akár versenyen teljes felszerelésben (bukósisak, mellvédő, nyakvédő, hosszúszárú nadrág és mez, stb.) egyáltalán nem igénylésre méltó dolog.

Vasárnap a junior és elite korcsoportokat összevonták és több selejtező csoportban folyt a versengés a végső helyezésekért. Vincze Gergely nem jutott a legjobb nyolc közé, viszont Szoboszlai Patrik döntősként várta a verseny további folytatását.

Az utánpótlás kategóriában Pichler Igor a legjobb 16 versenyző közé került. A döntőbe jutást jelentő 4 helyet azonban nem sikerült megszereznie

Borbély Ferenc Benedek szintén a középdöntőbe került és a döntőbe kerülésért rendezett futamban a második helyen végzett.

Az elite döntőben Szoboszlai nagyon rosszul indult és igazat megvallva nem sok esélye volt a dobogós hely megszerzésére. 6. helyen végzett.

Borbély Ferenc Benedek viszont kiválóan rajtolt, de az első akadály után nem tudta tartania a vezető pozícióját és negyedikként ért célba a helyi olasz versenyzők után.