Nemzetközi C1 BMX verseny Verona (Olaszország) Szoboszlai Patrik mind két nap döntős helyen végzett és ezzel újabb 24 UCI ranglista pontokat szerzett.

Az idén az Alpok-Adria Kupa első és második fordulóján már voltunk itt eben a csodálatos BMX arénában, mely a 2016. évi Európa-bajnokság helyszíne lesz. Két rajdomb és természetesen két hozzájuk rendelt pályaszakaszt kell teljesítenie a versenyzőknek. Szoboszlai már több alkalommal volt itt edzőtáborban, jól ismerte a pályát. A rendezvény színvonalára jellemző, hogy a világranglistán jelenleg 16. Tory Nyhaug és a Lett felnőtt válogatott is jelezte indulási szándékát.

 

Szombaton tíz ország több mint háromszáz versenyzője nevezett az eseményre. Magyarországot Szoboszlai Patrik és Borbély Ferenc Benedek (mind ketten Veszprémi Spartacus SE) képviselte.

Borbély csoportjában 56, Szoboszlai csoportjában 32 induló volt. A selejtező futamokból Borbély a negyed döntőbe került. A középdöntőbe kerülés nem sikerült. Összetettben a 18. helyen végzett.

Szoboszlai kitűnő versenyzéssel a döntő futamba került, ahol a 7. helyen végzett.

 

Vasárnap Borbély a középdöntőig jutott és hajszál híján maradt le döntős helyezésről. A B döntőben az 5. helyen végzett.

Az elite versenyzők selejtezőjéből Szoboszlai viszonylag simán jutott tovább. A középdöntőből a döntőbe kerülésért keményen meg kellett harcolnia, de sikerült, végül a 8. helyen végzett.

Eredmények:

 

Szombat

Vasárnap