Nemzetközi C1 verseny Omszk (Oroszország) 2015.08.21-23.

2015.08.21. Péntek. A rendezők már vártak és egyenesen a szállodába mentünk. A szoba, melyet lefoglaltak számomra még nem volt kitakarítva, várnunk kellett. Pavel a helyi klub tagja és a szervező bizottság elnöke felajánlotta, hogy addig nézzük meg a nemrég átadott pályakerékpáros csarnokot. Esélyem sem volt, hogy visszautasítsam, de több mint 19 órás utazás után inkább pihenésre vágytam, viszont a csarnok pazar volt.

13.00 órakor mentünk a közeli étterembe ebédelni, ahol végig kellett kóstolnom szinte minden Orosz étel különlegességet, köztük a BORSH nevű levest (káposztalevest).

Ebéd után a BMX pályára indultunk. A több mint 30 perces utat autóval tettük meg. A közlekedés meglehetősen balkáni, mindenki megy mindenfelé és az utak állapota is hagy némi kivetni valót. Az élet és a környezet a 25 év előtti Csehszlovák viszonyokra emlékeztetett. A BMX létesítmény kb. 15 km-re volt Omszk belvárosától és egy régi anyagbánya medrében alakították ki. A rendkívül meredek indítódombot csak a junior és elite versenyzők tudták használni. A BMX pálya akadályai és a kanyarok mondhatni szolidnak tűntek, viszont a versenyzők sebessége az első két szakaszon meglehetősen nagy volt. A junior és elite Orosz válogatott minden tagja részt vett az edzésen, majd közösen vacsorázni mentünk.

Szinte egész nap esett az eső és fújt a szél. 11-12 fokot mutattak a hőmérők. Holnapra egy-két fokkal emelkedni fog a hőmérséklet, de eső várható.