Nemzetközi C1 verseny Omszk (Oroszország) 2015.08.21-23.

20015.08.22. Szombat Nyolc órára jött értem Pavel és együtt mentünk reggelizni. Az edzések tíz órakor a verseny 13.30-kor kezdődtek. Tegnap sokat beszélgettem Yoshitaki Nagasakoval a Japánok eliete versenyzőjével. Világbajnokságon és világkupán többször ért el döntős helyezést, jó versenyző. Korábban is versenyzett már ezen a pályán és elmondta a tapasztalatait. Igazi Japán módjára, minden mondatát mosoly követte. A tegnapi edzéseket látva megnyerheti a versenyt, bár az Orosz elite versenyzők bármikor, bármire képesek. A hőmérséklet semmit sem változott, sőt az erős szélnek köszönhetően hidegebb lett, viszont nem esett az eső.

A szaranszki klub elnöke tegnap és mai is együtt volt velünk és hasznos beszélgetést folytattunk. Októberben két hétvégén (10.17-18, 25-26) is lesz itt nemzetközi verseny ebben a fedett csarnokban felépített pályán, melyen nagyon jó lenne részt venni, hiszen fontos UCI pontokat lehetne szerezni. A jövő héten minden információt elküld majd számomra és nagyon örülne, ha részt vennénk ezen az eseményen.

Ami a versenyt illeti, minden a legnagyobb rendben ment és a megnyitó ünnepségen úgy éreztem magam, mint valamikor régen egy május 1. felvonuláson, mikor még Szovjet katonák voltak hazánkban. Persze nem bántani akarom Őket, de visszaköszöntek a régi mondatok a megnyitó ünnepség alkalmával.

Végre a futamok következtek. Az elite döntőben Nagasako jött el elsőnek a rajtgéptől. Az utolsó kanyar előtt viszont a ritmus szakaszon lelassult, ráadásul a külső íven szeretett volna fordulni és Evgeny KLESHCHENKO alákanyarodott. Sima ütközés volt, ami elég volt ahhoz, hogy utánuk következő junior csoportból az idén felkerült Alexander KATYSHEV haladjon át a célvonalon elsőként.