Nemzetközi C1 verseny Omszk (Oroszország) 2015.08.21-23.

2015.08.23. Vasárnap. Reggel nyolc órára jött értem Pavel. Reggelizni mentünk a belváros egyik kávézójába. Ő főállásban az Orosz Team edzője és persze mindenese. Beszélgettünk régi dolgokról, mikor még Ő is versenyzett. A 2006-os soproni eb. futamon már rajthoz állt testvérével együtt. Az volt az első külföldi esemény, melyre elutazott akkoriban az Orosz csapat. Autóval tették meg az távolságot, s kérdésemre, hogy hosszú volt-e az út, nem akart válaszolni. Nekem még a repülő út is nagyon hosszúnak tűnt, bár emlékszem a régi időkre, mikor 211-es kis Ikarusz busszal jártuk Európát. Hollandia, Slagharen, majd 30 órás utazás volt.

Nagyon fújt a szél, de alapvetően az edzéseket nem befolyásolta. Potosan a tervezett időben kezdődtek a versenyek. A selejtező futamok során több bukás is történt, de nem volt komolyabb sérülés. Néha a futamok indításával várnunk kellett, amíg a szél, csendesedett.

Az elite lányok döntőjét Natalia Suvorova nyerte, Marina Shamakhina és Tatiana Usova előtt.

Az elite férfiak döntője előtt majd tíz percet kellett várnunk, amíg csendesedett a szél. A Japán Nakasako a nyolcas pályáról indult, mert a selejtezők során egyszer elesett és utolsónak választott. A rajtdombon még elsőként haladt, viszont a második akadály végébe beleért a hátsókereke és két Orosz versenyző is alákanyarodott. A felső jelzővonalon tekert tovább és lendületben tudott maradni.

A második szakasz három kettesét tudta ugrani és meggyőző előnnyel ért célba.

Ezzel véget ért a kétnapos OMSK Open BMX verseny.