Sportköltségvetés: nincs akadálya a zavartalan olimpiai felkészülésnek!

A Magyar Sport Háza konferenciaterme adott otthont annak a tanácskozásnak, amelyre az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkársága szervezésében, a sportági szakszövetségek és a sport köztestületek vezetői voltak hivatalosak.

Érthető, hogy a legnagyobb érdeklődés az első napirendi pontot kísérte, hiszen Elbert Gábor sport szakállamtitkár ennek keretében tájékoztatta a jelenlévőket a 2008-as sportköltségvetésről. A sportvezetők megnyugvással értesültek arról, hogy a jövő esztendőben, a 2007-es eredeti forráshoz képest, több mint 3,7 milliárd forinttal több áll rendelkezésre. Ráadásul, ennek több mint a fele még az idei költségvetési forrásból biztosítható, tehát még ebben az évben, vagy legkésőbb 2008 elején átutalásra kerül. Mindez azért lényeges, mivel a zavartalan olimpiai felkészülés érdekében, az egyes szakszövetségek rövid időn belül hozzájuthatnak ezekhez az összegekhez. A jelenlévők egyetértettek a sport szakállamtitkárral abban, hogy ezáltal mind a szakszövetségek, mind pedig a Magyar Olimpiai Bizottság által megfogalmazott igényeket sikerült teljes mértékben kielégíteni.A főtitkári értekezlet során tájékoztató hangzott el továbbá a Nemzeti Sportstratégiával kapcsolatos legfrissebb történésekről, a szövetségi vezetőképzés tapasztalatairól és bemutatásra került a Kistérségi Sportinformációs Rendszer működése is.

A főtitkári értekezlet során tájékoztató hangzott el továbbá a Nemzeti Sportstratégiával kapcsolatos legfrissebb történésekről, a szövetségi vezetőképzés tapasztalatairól és bemutatásra került a Kistérségi Sportinformációs Rendszer működése is.