Tökéletes technikai kiszolgálás az olimpiai faluban

Helyi idő szerint szerdán kora délután útnak indult Babati Lajos szervezési igazgató a csapatiroda néhány munkatársával, pekingi idő szerint hajnali hét órakor – egy órás késéssel – érkeztek  a nemzetközi repülőtér új, hármas termináljára.

"Hallatlan párás idő fogadott bennünket, s úgy tűnik, a szmog is kezd visszatérni. Nagyon nehéz a levegő " – mondta Babati Lajos, miután csomagjaikat nagyon gyorsan átvehettek.  
A magyarok újabb kis csoportját Molnár Zoltán csapatvezető és néhány önkéntesünk  fogadta a repülőtéren. Az akkreditálás, a fényképes kártyák érvényesítése, a gondos előkészítésnek köszönhetően alig pár percig tartott.
Azok azonban akik hiányosan töltötték ki annak idején az űrlapokat, nem bocsátottak előírásnak megfelelő fényképet az akkreditációs kártyához, azok bizony több órás várakozásra számíthatnak.

A regisztrációs központban is egyre nagyobb a forgalom. Csütörtökön csak délelőtt 17 újabb nemzet képviselői egyeztették pontosították nevezéseiket. Így július 27-re az olimpiai falu ünnepélyes teljes megnyitásáig már valamennyi nemzeti olimpiai bizottság véglegesen tisztázhatja nevezéseit.
 
" Napról napra többen vagyunk, az egyelőre részlegesen megnyílt olimpiai faluban " – folytatta Molnár Zoltán.
A központi, nagy étterem is megnyílt, de egyelőre még nagyon kis  kapacitással működik. A legtöbb  pult  egyelőre még üresen tátong. Az ételsorok választéka azonban máris lényegesen nagyobb, mint a korábbi olimpiákon volt.
Nagyon kellemes meglepetés is érte a kiegészült csapatirodát, amint ezt Molnár Zoltán elmondta:
 
„Kínai technikusok szerdáról csütörtökre virradó éjszaka működésbe hozták az iroda teljes technikai felszerelését. Működnek a számítógépek, az internet, a telefonok, a faxok, az olimpikonok részére tervezett internetes helységet is berendeztük. Minden rendben van.
Csütörtök estére teljesen be is fejeztük a csapatiroda berendezését. Ha most arra gondolok, hogy annak idején Atlantában az olimpia utolsó versenynapján kezdett működni a fax-gépünk, és a plafonról csatornavíz csepegett a nyakunkba, akkor bátran mondhatom, hogy a technikai kiszolgálás tökéletes Pekingben. Ilyen pontos, figyelmes kiszolgálásra álmunkban sem gondoltunk.  A csapatiroda berendezése után következik az orvosi helység, majd a technikusok bérlemények, a hűtőszekrények és televíziós készülékek felszerelését is megkezdik az egyes apartmanokban.’