Alpok-Adria Kupa 1., 2. forduló Verona (Olaszország) Vasárnap, Szoboszlai Patrik (Veszprémi Spartacus SE) mint két nap, döntős helyezést ért el

Tegnap nagyon későn ért végett a verseny, ami alapvetően nem lenne gond, de a nyári óra átállítás miatt egy órával korábban kellett kelnünk. A felnőtt embereknek ez nem olyan megterhelő, viszont a fiatalabb versenyzőknek felboríthatja a biológiai ritmusát ez a folyamat. Nem képes a kora reggeli időpontban megfelelő módon étkezni és nyilvánvalóan kell némi idő, hogy használható állapotba kerüljön. Bizonyára jó oka van ennek az egész óra állítási herce-hurcának, bár manapság többen kérdőjelezik meg a hasznosságát, az embereket össze tudja zavarni, az biztos. Persze lehet, hogy ez a cél.

Reggel 8.30-kor kezdődtek az edzések majd azt követően a selejtező futamok. Tegnap az ünnep miatt többen elmentek és valamivel kevesebb versenyző állt rajthoz.

Borbély Ferenc Benedek a selejtező futamokból 3., 4., 3.-mal biztosan került a középdöntőbe. A döntőbe kerülésért az 5-ös pályára állhatott, mert a tavalyi 9 éves Cseh korosztályos világbajnok a nyolcas pályára állt, mint egy jelezve, hogy Ő a verseny legnagyobb esélyese, ami persze igaz is volt. Azonban a BMX kerékpározás kiszámíthatatlan, ugyan nagyon jól rajtolt és elsőként fordult a kanyarban, de elesett. Borbély a harmadik, negyedik helyen tekert és végül harmadikként került a döntőbe. A döntő futamban egészen kiválóan rajtolt és a negyedik, ötödik helyen haladt, de az utolsó kanyarban kisodródott és végül hatodikként ért célba. Kitűnő eredmény!

Pichler a selejtező csoportokból simán került (3.,4., 4.) a középdöntőbe. A nyolcas pályáról indult, hogy a legjobb nyolc versenyző közé kerülhessen. Sajnos nem sikerült a bravúr, hetedik helyen végzett.

Szoboszlai a selejtező futamok során meggyőzően versenyzett, simán került tovább a középdöntőbe, majd a döntőbe. A tegnapinál szerencsésebb helyzetben volt, hiszen a hármas pályáról indulhatott a döntőben. Kitűnő rajt után az első kanyarban másodikként fordult és szorosan az első veronai versenyző mögött haladt. Az utolsó szakaszon próbált gyorsítani, centikkel maradt le az első helyről.

Eredmények Vasárnap

Elite férfiak:

 1

 VERDUCCI

 DIEGO

 TESTI CICLI

 2

 SZOBOSZLAI

 PATRIK

 HUNGARIAN CYCLING FEDERATION

 3

 KAGER

 PATRICK

 BMX RADSPORT VOSENDORF

 4

 BERTAGNOLI

 PIETRO

 TEAM BMX VERONA

 5

 BUDELLI

 ALESSIO

 AUDACE SPORTIVA BESNATE

 6

 MORETTI

 FABRIZIO

 ASD CICLISTICA BMXRACEITALIA

 7

 GODINA

 ZAN

 KK CRN TRN

 8

 FALAVIGNA

 MATTIA

 CICLOMANIA RACING

 

15-16 éves korcsoport

1. Miollo Joy                                     Olaszország

2. Simone Venneri                         Olaszország

3. Jullien Rolle                                 Németország

14. Pichler Igor                                Veszprémi Spartacus Se Magyar

9-10 éves korcsoport

 1

 AGAZZI

 LUCA

 TEAM BMX LIBERTAS LUP.

 2

 LAGNEAU

 LUCAS

 BMX PERNOIS-ISLE SUR SORGUE

 3

 DESILLES

 ALIX

 EC BAUME LES DAMES

 4

 FARKAS

 FYN

 BMX HESSENKADER

 5

 BRAGHI

 ALICE

 TEAM BMX VERONA

 6

 BORBELY

 FERENC

 HUNGARIAN CYCLING FEDERATION

 7

 PODLICH

 ALEXANDER ELIAS

 BMX HESSENKADER

 8

 PECNIK

 RENE

 BSX RACING TEAM MARIBOR

Összefoglalva 2016. évi verseny kezdetnek a kétnapos verseny eredményei egészen kiválóak.