Alpok-Adria Kupa BMX Cross verseny Baierdorf, Ausztria

Az Ausztria kisfaluban Baierdorfban tartották a BMX Cross Alpok-Adria Kupa utolsó befejező futamát. Becsei Sándor a Cruiser kategóriában mindkét nap, dobogós helyezést szerzett. Öt ország közel 100 versenyzője gyűlt össze ezen a hétvégén, hogy az utolsó fordulók eredményei alapján az összetett helyezéseket is eldöntse. Szokatlanul hideg időben, felázott talajú pályán, szombaton délután kezdődtek az események. A süppedős, sáros talajon nehezen gurultak a BMX-ek és jelentős szerepe volt az erőnlétnek. Tulajdonképpen jól indult minden, ráadásul jelentős számú amatőr csoportban induló Magyar BMX-es is rajthoz állt, akik a következő évek versenyzői lesznek majd. Azonban talán a nehéz pályának, vagy a hirtelen időjárás változásnak köszönhetően több súlyos sérülés is történt. A Veszprémi Spartacus SE versenyzője Kató Norbert az edzés utolsó harmadában olyan szerencsétlenül esett, hogy a bal alkar csontja több helyen is eltört, s ezzel számára végett is ért a verseny.

Szombat:

Az amatőr futamokkal indultak az események: 6 éves korcsoportban három Magyar induló, Nagy Bence, Reicher Flóra, mindketten veszprémiek és Gueth Zétény Körmendről. Reicher 4., Gueth 6., Nagy 7. helyen végzett.

9-10 éves amatőr korcsoportban Pálinkás Balázs 2., Beszerdik Eszter 6. lett, (mind ketten Veszprémiek)

A licences sportolók 8 éves csoportjában két veszprémi került a döntőbe, ahol Naszádos Saba 2., Mars Áron 8., a 9-10 évesek csoportjában Gueth Zalán 4., Farkas Bendegúz 8.lett.

11-12 éves csoport, ebben az évben a legnépesebb mezőny volt. Három Magyar versenyző közül Borbély Ferenc Benedek, Gueth Martin került az „A” döntőbe, Borbély 6., Gueth 3., a „B” döntőben Beszerdik 4. helyett szerezte meg.

13-14 éves csoportban Imre Barna három negyedik hellyel került az „A” döntőbe, szintén „A” döntős László Milossal együtt. A fináléban mindketten 4. helyen végeztek.

Vasárnap

Éjszaka megint esett az eső és az amúgy is laza talajon nehezen lehetett előre haladni kerékpárokkal.

Amatőr csoportban a 6 éves veszprémi Reicher Flóra harmadik lett.

8 éves licences kategóriában Naszádos Saba 4., Mars Áron 7. végzett. 11-12 éves csoportban Borbély és Beszerdik indult. Borbély az 1. selejtezőben 3.lett, a másodikban azonban vezető helyről bukott. Az első kanyarban a mögötte haladó osztrák versenyző kiütötte a hátsó kerekét, mindketten hatalmasat estek. Szerencsére komolyabb sérülés nem történt, már ami a Magyar versenyzőt illeti, de kérdéses volt, hogy tudja-e folytatnia harmadik futamot. Végül fájdalmakkal, ugyan de sikerült az „A” döntőbe kerülnie, ahol 5., Beszerdik Bence „B” döntőben 3. lett.

Az idősebb csoportok következtek, 13-14, 15-16, 17+ korosztály. Imre Barna 7., László Milos 5., Pichler Igor 5. helyett szerezte meg.

Eredmények:

Szombat

Vasárnap