BMX Cross Alpok-Adria Kupa Sopron

A verseny a magyar utánpótlás korosztály számára felkészülési versenyként szerepelt a versenynaptárban. Az Alpok Adria Bajnokságban való részvétel mellett, a hazai rendezésű versennyel szeretnénk a magyar versenyzőknek, amatőröknek megteremteni a lehetőséget, hogy hazai környezetben tudják összemérni tudásokat a régióban tevékenykedő klubok versenyzőivel.

A célunk a sorozatban való részvétellel, hogy minden évben a BMX szakág számára nagy létszámú versenyt rendezzünk, és ezzel bekapcsolódjunk a nemzetközi BMX életbe.

Évről évre nehezebb a rendezés és a felnőtt versenyzők meghívása is nehézségeket okoz.

A Magyarországon élő és aktívan versenyző magyar utánpótlás és válogatott versenyzők közül néhány kivétellel, mindenki részt vett. Az amatőr kategóriában is szép számmal vettek részt Magyar versenyzők.

Az előző évekhez hasonlóan az látható, hogy a sorozat főként az utánpótlás korosztály számára nyújt felkészülési és fejlődési lehetőséget, az alacsony díjazás miatt, sajnos a felnőtt versenyzőket nehéz elcsábítani, még akkor is, ha az Alpok Adria régióban más verseny nem zajlott ezen a hétvégén.

Összességében az emelkedő Alpok Adria Bajnokságban való részvételi költség ellenére az Egyesület a jövőben is szeretne a sorozatban versenyt rendezni.

A sorozatban szereplő versenyek vezetői elégedettek voltak a rendezéssel és jelezték, hogy Sopron továbbra is helyszínül szolgálhat a versenysorozatnak.

A pályát a jövőben tovább kell fejleszteni. A rajtgép és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra 2006 óta tökéletesen üzemelt ez idáig. Sajnos a rajtgépet működtető kompresszor feladta a szolgálatot, illetve az elektronika is elöregedett.