BMX Cross világbajnokság 2016.05.17-31. Kolumbia

2016.05.17. Kedd Reggel 6 óra tízperckor indult a repülőgépünk Amszterdam, Bogota átszállással, Medellin végcéllal. Hajnali fél ötkor már a repülőtéren voltunk Szoboszlai Patrikkal, aki Magyarország színeit képviseli majd a 2016. évi BMX Cross világbajnokságon a kolumbiai Medellin városában az elite kategóriában. A csomagokkal minden rendben volt, de a kerékpár feladása több mint 40 percet vett igénybe. Végül is sikerült a végcélig beregisztrálnunk és a visszautat is kifizetem. Bízom benne, hogy Medellinben is minden csomagunk és a kerékpár is meglesz.

Amszterdam 2.5, innen Bogota 11, és Bogotából Medellin újabb 1.5 óra repülő út. A beléptetés Kolumbiába nem egyszerű, annak ellenére, hogy nem szükséges vízum. Több példányos vám áru nyilatkozatot kellett kitölteni és három ellenőrző ponton is áthaladtunk, mire a poggyász kiadó teremben néhány perc elteltével megérkeztek a csomagok és a BMX is.

Helyi idő szerint 19 óra után néhány perccel érkeztünk és az első utunk a pénzváltóhoz vezetet. 10000 kolumbiai pesó nagyjából 900 forintot ér. A pénzváltáshoz útlevél szükséges és egy csomó papírt kellett aláírni, végül a valuta vételi dokumentumot újlenyomattal kellett érvényesíteni.

Az első taxi, melyet azonnal foglaltak számunkra kicsinek bizonyult, de pár perc múlva hoztak egy nagyobbat. 50 perces nem szokványos utazás következett, de az útikalauzokból már értesültem róla, hogy itt a közlekedés nem egyszerű.

23 órás utazás után megérkeztünk a szállodába és sikeresen bejelentkeztünk bár csak spanyolul beszéltek.