BMX Cross világbajnokság 2016.05.17-31. Kolumbia

2016.05.19. Csütörtök 2. A kora délutáni lépcsőzés és a sprintek a templom előtti téren rendkívül nagy sikert aratott arra közlekedők körében. 2x10-es szériában kellett a feladatokat végrehajtani 50-70 másodperces pihenővel. Alapvetően két féle véleményt próbáltak számunkra elmagyarázni a helyiek kézzel-lábbal, hiszen nem értjük a spanyolt, a többség meg nem beszél magyarul:

1. a 28 C-fokos melegben nem lehetünk teljesen normálisak, 

2. csak így tovább és szurkolnak nekünk.

A tegnapi terveknek megfelelően délután fél négy körül elindultunk a kiválasztott BMX pályára, lesz, ami lesz alapon. A 11 kilométeres távot, majd egy óra alatt tettük meg. Többször eltévedtünk és az útlezárások miatt kerülőket kellett megtennünk.

Első autóvezetésem Kolumbiában örök emlék marad, azt hiszem.

Medellin másik városrészében épült ez a teljesen új BMX pálya egy sportlétesítmény egyik szegletében. 2012-ben kezdték az építkezést és érkezésünk előtt két nappal adták át a létesítményt. Az indítódomb magassága a normál és az sx rajtdomb között található. Az első szakasz meglehetősen gyors majd egy bal kanyar után pro és sima szakasz található. A pro szekció szélessége a második ugratónál meglehetősen keskeny, mert egy régebben épült házacska sarka "belelóg" de edzésekre kiválóan használható. A célvonal után közvetlenül, pedig a pálya jobb oldalán egy csonka vas oszlop található, melynek véleményem szerint semmilyen funkciója nincsen, de veszélyes az biztos.

Viszonylag simán sikerült dűlőre jutni az edzést illetően. 2 órára 10.000 pesót kellett fizetni, ami gyakorlatilag egy menőbb utcai garázs étterem napi menüjének az ára.

Patrik rótta a köröket, láthatóan élvezte az edzést az új környezetben, de láttam rajta, hogy fáradt. Persze a majd harminc fokos meleg és a magas páratartalom miatt minden mozdulat megterhelő volt.

Kora este fél hat után fejeztük be az edzést és már sötétedett, de fél hétig várnunk kellet, ugyanis az autó rendszámának utolsó száma határozza meg, hogy mely napokon nem lehet közlekedni az adott kocsival este fél hat és hét óra között. Mivel a Mi autóknak kettessel végződik a száma, várnunk kellett hét óráig.

Este későn érkeztünk a parkolóba, majd a szállodába mentünk.