BMX Cross világbajnokság 2016.05.17-31. Kolumbia

2016.05.22. Vasárnap A hétvégén nincs gépkocsi használati korlátozás és szombathoz hasonlóan reggel és kora délutánra terveztem a pályaedzéseket. Szombaton a kocsit a szokásos parkoló udvarban hagytuk és vasárnap reggel fél nyolckor mentünk érte. Az utcafelőli vaskaput zárva találtuk, négy hatalmas lakat logót rajta. A szomszéd bádogos, aki Isten tudja vasárnap reggel miért is van nyitva, segített és telefonon felhívta a parkoló tulajdonosát, aki közölte, hogy vasárnap mindig zárva tartanak. Egyébként már szombaton este gyanús volt, hogy szinte minden utcai boltot, utcai bódéd ponyvával körbetekertek és lezártak. Rájöttünk, hogy vasárnap itt is minden zárva tart.

Taxit szerezni itt nem nehéz, gyakorlatilag az első intésre, fél percen belül megáll egy. Sikerült a kerékpárt és a felszereléseket betuszkolni a taxiba és időben érkeztünk, noha a taxis egy plusz kört tett, hogy többet tudjon számolni.

A kezdeti nehézségek ellenére tökéletesre sikeredett a délelőtti edzés.

Maradtunk a stadionba a helyiek segítettek és a klubházba el tudták zárni a bringát és a felszereléseket.

A délután kettőkor kezdődő edzésen már többen voltak, de tökéletesen sikerült mindent végrehajtania tervek szerint. Folyamatosan elemezzük a rajtmozdulatokat és finomítjuk, hogy minél gyorsabb legyen.

Edzés után taxival mentünk vissza a szállodába. Mivel minden étkezde zárva volt Patrik a sarki pékségben vásárolt bunuelo golyócskát és néhány péksüteményt. John a kiszolgáló nem kért érte pénzt, amúgy 8.800 pesoba került volna, Nagy barátságba keveredtünk és jó vele beszélgetni. Mi nem beszélünk spanyolul, Ő meg sem angolul sem magyarul!

Kedden érkeztünk, de úgy érzem, hogy ma következett be az a nap, hogy teljesen "át tudtunk állni" az itteni időhöz.