BMX Cross világbajnokság 2016.05.17-31. Kolumbia

2016.05.24. Kedd Tegnap kora délután egy kisebb kamionnal több régi BMX kerékpárt hoztak a pályára. Idősebb versenyzők használták korábban, és most egy bemutató versenyt rendeztek számukra. Régi felszerelésben, sisakokban, rendkívül jól néztek ki. Reggel szokás szerint 7 óra után mentünk BMX edzésre Envigadoba. A helyi klub vezetői és versenyzői teljesen befogadtak minket, Patrik csapatmezt kapott és a helyi versenyzőkkel külön edzett. Alapvetően a világ minden pontján tapasztalni lehet, hogy a BMX család összetartozik és ezek nem csak nagy szavak. Rendkívül jól esik számunkra, hogy ilyen megkülönböztetést kaptunk.

Délelőtti program:

Lépcsőzés:

                                               rajt gyakorlatok,

                                               pro szakasz,

                                               első egyenes

                                               levetés, nyújtás.

A délelőtti edzést követően visszamentünk a szállodába. Alapvető dolgokból kifogytunk és a közeli plázába mentünk vásárolni. Banán, víz (Patriknak kb. 5-6 liter fogy el naponta) és néhány más termék. Nem a szokásos helyen ebédeltünk az utcai kifőzdében, hanem a pláza mellett egy mexikói büfében vettünk ennivaló. Pénzváltással töltöttünk el sok időt, mert csak nagyon kevés helyen lehet találni pénzváltót. A rendőr, akit megkérdeztünk, hogy merre találjuk a bankot, ugyan nem tudott angolul, de szívesen beváltotta volna a pénzünket. Az árfolyamról nem beszéltünk és szerintem újlenyomatot sem kellett volna adni.

Délután egy óra előtt indultunk vissza a pályára.

Szinte az összes elite versenyző a pályán volt ma. Megérkeztek a Franciák, Kanadaiak, Svájciak.

Patrik csak a rajtokat gyakorolta és az első egyenes szakaszt. Napi két edzésünk van általában, plusz órákat töltünk az utazással, de bízom benne, hogy megéri.