BMX Cross világbajnokság 2016.05.17-31. Kolumbia

2016.05.26. Csütörtök Kora reggel sms-ben értesítettek, hogy az éjszakai vihar miatt minden program csúszik, így a challenge idősebb osztály versenyei is. Sajnos ez nem érintett bennünket, hiszen nem nevezett cahallenge versenyző a Vb.-re. Talán jövőre! A fejlődés tekintetében nagyon nagy szükség lenne az ilyen szintű eseményeken való részvételre, hiszen a pályák a mezőny egészen más színvonalat képviselnek, mint a hazai versenyek. Reggeli után a vb. pálya helyszínére mentünk befizetni a nevezési díjat és körülnézni, hogy hol találunk majd megfelelő parkolót. Kaptunk egy új programot és néhány útmutatást, hogy hol lesz a team parkoló, team helyek, stb., de ennek itt Kolumbiában semmi jelentősége nincs, minden másképpen működik.

Utolsóedzés napunk az envigadói BMX pályán. Egy óra körül érkeztünk és jószerével csak helyi versenyzők gyakoroltak. Patriknak mára csupán csak levezetés szerű edzést tervezetem.

Ma csütörtök révén reggel és este nem használhattuk az autót kétszer más fél órás időtartamra, de fél héttől csapatvezetői megbeszélés volt és 7 km-re voltunk a másik pályától. Éppen indultunk volna, amikor megérkezett a Holland csapat.

A terveknek megfelelően kezdődött a megbeszélés, de semmi különleges nem hangzott el. Fél nyolc körül indultunk vissza a hotelbe.