BMX Cross világbajnokság 2017.07.21-31. Rock Hill Dél-Karolina (USA) 3.

2017.07.24. Hétfő      7 órára mentünk reggelizni. A tegnapi vihar miatt el kellett halasztani az edzést az utolsó két csoport számára. Ma nem az eredeti terv szerint indult a program, először a tegnapi két csoport gyakorlási lehetőségét pótolták, majd kb. 1,5 órás csúszással az amerikai csapat volt a pályán. Az idő rövidsége miatt, gyakorlatilag a fiatalabb és idősebb versenyzők is együtt edzettek. A tribünről nézve elég veszélyesnek tűnt, de szerencsére nem történt baleset.

Óriási a forgalom már a BMX pálya körül. Egyre több ország képviselői érkeznek a helyszínre. A szállodánk és a közeli hotelek is teljesen megteltek. Mindenki szenved az időjárástól, még a helyi lakosoknak is szokatlan ez a forróság. Talán még a meleget el lehetne viselni, de a magas páratartalom miatt még forróbbnak érezzük a levegőt. Patrik délelőtt és késő délután sprint edzéseket végez, de nagyon nehéz intenzíven végrehajtani.

Kora délután a közeli Charlotte városba mentünk, ami már Észak-Karolinához tartozik, mert állítólag létezik egy pumpa pálya. Nagy nehezen megtaláltuk, de alkalmatlan volt gyakorlásra. Charlotte egy kis város, pompás amerikai foci és baseball stadionnal rendelkezik és természetesen egy Nascar múzeummal. Késő este értünk a szállodába.

Holnap a cruiser kategória számára kezdődnek a versenyek, de nagy létszámú résztvevő miatt csak két selejtező futamot indítanak.