BMX Cross világbajnokság 2017.07.21-31. Rock Hill Dél-Karolina (USA) 5.

2017.07.27. Csütörtök            Kedden megbeszéltük a charlotti club vezetőivel. hogy csütörtökön ismét szeretnénk edzeni a pályán. Délután 6-tól nyitott a létesítmény 10 dollár ellenében tulajdonképpen, mindenki használhatja. Délelőtt nem volt semmi tervezett program, gyalogoltunk a gyors büfés területen és a boltokban. Taco Bell, Mc-i, és a szokásos amerikai büfés kaja. Az árak nagyjából egyformák, bár a mennyiség és a minőség változik. 4-8 dollár között van egy alapvető menü. A víz gallonja 1-2 dollár, a benzin gallonja 1.99, konzerv leves 1.80. Szóval nem olcsó itt sem az élet. Ami viszont meglepő, nagyon sok a mexikói és gyakran halljuk a spanyolt. A szállodához vezető út túl oldalán tegnap észre vettem egy mexikói telepített lakókocsis étkezdét, amolyan Üveg Tigris forma, csak egy kicsit modernebb. Patrik éhes volt és tulajdonképpen már mindenféle kaját kipróbált. Rábeszélésemre rendelt egy menüt és azóta ide járunk enni. Tanulság, mindig az utcán vannak a legjobb ételek.

Bármilyen hihetetlen Aldi áruház is létezik a városban és elég sokan vásárolnak benne, bár másfajta boltokból sincs hiány.

Délután UCI kongresszus volt. Semmi különös nem történt, szokásos módon minden előre meg volt beszélve. Ami viszont fontos a 2018. évi vb.-ét illetően, ami Bakuban lesz a dátumot megváltoztatták. Május 20-27-ről június elejére tették. Tájékoztatásuk szerint az időjárás még nem lesz ezekben a napokban olyan forró, mint júliusban, vagy augusztusban.

A pálya edzésre késve érkeztünk, de alapvetően nem maradtunk le semmiről. Az időjárás egyre elviselhetetlenebb, nagy magas a páratartalom és a test kipárolgása fokozott. Szóval izzadunk még akkor is, ha nem végzünk intenzív mozgást. Kezdett már sötétedni, amikor hazafelé indultunk az esti csúcsforgalomban. Négy sávon, folyamatosan haladt a kocsisor, még is lassan jutottunk előre. Nagyon nehezen lehet ehhez a klímához hozzászokni. Ebből a tekintetből jó, hogy napokkal a verseny előtt jöttünk, bár vannak olyan nemzetek, melyek már két hete itt vannak. 

Képek a rekreációs parkról, mellékelve