BMX Cross világbajnokság Baku (Azerbajdzsán) Első napok

2018.05.30-06.01. Szerdán este indultunk Budapestről, Borbély Ferenc Benedek, Zsembery Boldizsár, Vincze Gergely, Naszádos Saba versenyzők, Borbély Ferenc csapatvezető, Naszádos Gábor, Zsembery Barnabás kísérők. Buday Ádám szintén versenyző Londonból csütörtökön indult. Alapvetően minden a legnagyobb rendben ment. A gép csütörtökön reggel 5.40-re ért a bakui Heydar Aliyev reptérre. A csapat szállását két helyen foglaltam, mert mát tavaly novemberben nem volt elegendő szoba, hogy együtt lehessünk. A szálloda által biztosított mikró busszal reggel fél nyolckor érkeztünk a szállásunkra. Szerencsére nem kellett várni délutánik a szoba birtokba vételére.

A délelőtt nagy részét a Hotel és környékének megismerésével töltöttük. Pénzt váltottunk, boltban voltunk, alapvető élelmiszereket vásároltunk.

A helyi fizető eszközt manatnak hívják, ami fele az eurónak (kb.: 150 forint). Egy tábla csoki 1.90, egy bagett 0.90, sör 3.50-be kerül. Étteremben egy közepes menü 15-20 manat.

Csütörtökön későn, 8.30-kor. ébredtünk (mert azt gondoltam, hogy úgyis felébredünk időben), noha 7.45-től edzést terveztem, mely itt a helyi viszonyokat tekintve sprintekből és álló rajtok gyakorlásából állt a közeli sikátorban. A délelőtt nagy részét ezzel a feladatokkal töltöttük. A szálloda körüli utak, és egyébként az utcák többsége közlekedés szempontjából nem túl biztonságos. Gyalogátkelő helyek léteznek, de kevés ember használja. Több sávos úton sietve a túlélésért harcolva kell átkelni.