BMX Cross világbajnokság Baku (Azerbajdzsán) Napló 1

2018.06.01. Pénteken Délelőtt ellenőriztük a bicajokat és előzetesen tervet készítve elindultunk a belvárosba a 88-as busszal. Jegyet azt gondoltam, hogy a vezetőnél tudunk venni, de nem beszélt csak helyi nyelvet és nem volt nála jegy. Egy hölgy kölcsön adta a kártyáját és ezt érvényesítettük mindannyiunk számára. Négyünk jegye kb. 1 manatba kerülhetett. Follow instagram.com/ucibmxsx and twitter.com/uci_bmx_sx for live updates. Live stream will be available for the finals at tv.uci.org and facebook.com/UCIBMXSupercross

Elindultunk, de természetesen az ellenkező irányba, mint kellett volna. Szóval módszeresen körbe mentünk Baku északi részén és kb. egy órai araszolást követően vissza értünk oda, ahonnan elindultunk, de végre a másik irányba haladtunk, délnek a tenger felé. Még 40 perc és az óvárosban kötöttünk ki. Séta a tengerparton és az óvárosban.

A vissza utat metróval gondoltuk, mely gyorsabb és ugyanannyiba kerül, mint a busz. Alapvetően a térképen megtaláltuk azt a megállót, amely közel volt a szállásunkhoz. A GPS-ek általában átállíthatóak gyalogosra is és ennek tudatában követtük az általa javasolt vonalakat, azonban a javasolt útvonal légvonalban van. Szóval, sétáltunk szerintem mindent egybe vetve legalább húsz-huszonöt kilométert.

Végre Ádám is megérkezett, de a reggeli órák helyett este. Már Londonból késve indult és nem érte el az isztambuli átszállást, de ez egy másik történet és hosszú regényt lehetne írni belőle. Mivel a bérelt buszt Ő intézte ezért fontos volt a jelenléte.

Holnap Szombaton már hivatalosan megkezdődnek a programok, nevezés, pályabejárás, stb.