BMX Cross világbajnokság Baku (Azerbajdzsán) Napló 2.

2018-06.02.Szombat Reggel 10 órakor csapatvezetői megbeszélésre kellett mennem, de az autó Ádáméknál volt a másik szálláson. Kilenc órára jöttek hozzám és együtt mentünk a pályára. 2015-ben voltam már Bakuban az 1. Európai Játékokon és nagyjából ismertem már a város egyes részeit és a pálya környékét. A GPS-be a Velo Parkot írtam be, mert azt gondoltam, hogy egyszerűbb lesz a pálya felső részén parkolni, majd innen gyalog lesétálni. Kopár dombok között, egyre szűkülő utcákban forgolódva, végre sikeresen megérkeztünk, de a felső bejáratot bezárták.

Tulajdonképpen a tenger felöli fő úton kötöttünk ki a pálya alsó részére, ahová nem akartam menni a forgalom miatt. Először az akkreditációs irodába mentünk, mert a versenyzői nevezés csak délután kezdődött. Minden belépő kártyát átvettünk és rohantunk a csapatvezetői megbeszélésre. Semmi lényeges dologról nem esett szó. A megbeszélést követően pálya bejárásra invitáltak bennünket.

Ádámmal, Gergővel a Magyar csapat előre meghatározott sátorához mentünk, ahol majd a verseny során a "főhadiszállásunk" lesz. Asztalokat és a székeket rendeztük át az igényeink szerint. Délután fél egyre végeztünk és visszaindultunk a szálláshelyre.

Délután 16.00 órától a versenyzők tekinthették meg pályát, de csak a lelátóról és ezen természetesen Mi is részt vettünk.

A versenyirodába indultam, hogy a versenyzői regisztrációt intézem, de kiderült, hogy az akkreditációs kártya nem érvényes azokra a helyekre, melyekre alapvetően kellene. A biztonsági őrök nem engedtek át bennünket a regisztrációs zónába. Nem tudom, hogy a biztonsági cégek, melyek egy-egy ilyen szintű rendezvényt biztosítanak, honnan szerzik be a kopasz, kigyúrt embereket, akik mind egyformák, és hasonlóan is gondolkodnak. Zavar, hogy pont ott állnak, ahová Én mennék. 

Megoldás: minden csapatvezető kapott egy kiegészítő kártyát pluszban, de ezzel szerintem további bonyodalmak lesznek.

A pálya akadályainak eldobó részei meglehetősen hegyesek és első látásra a kisebb korosztályok számára az ugrás nem biztos, hogy jó módszer lehet, viszont a látványa pazar.

Holnap országként edzés lesz már és Mi Magyarok a C csoportba kerültünk.