BMX Racing jelenlegi helyzete

Mennyire tipikus.... nem értékeket, elveket, szervezeteket támogatnak, hanem személyeket.

Így az üzenet mindenki számára az, hogy vagy szolgálsz minket (igazából engem), vagy, el vagy vágva az adófizetők pénzétől.... és ez egy demokratikusan működő sportági szakszövetség, köztestület!!

Alakul, mondhatnánk, hiszen a honi két keréken guruló, néha pedálok és hajtókarok segítségével lendületbe hozó szövetség majdnem a legfőbb testületi szervének tagjai, vagy azokhoz tartozó egyesületek, személyek egészen jól jönnek ki a sportágfejlesztésére szánt közpénzek osztogatásából.

Csak reménykedni tudok, hogy hamarosan körbe ér, ez a ma Én, holnap majd Te program, mielőtt a sportág teljesen halódni kezdene.

Gondoltam, hogy miután szinte minden – infra - fejlesztésre szánt pénz, „átcsoportosítva lett” az ország keleti szegletébe, ahol annyira komoly ….páros élet azért nincs, talán vége szakad ennek a szakmaiatlan, már-már gusztustalan trendnek. Történt ez az után, miután 600+450 milliós támogatás oda ítéléséről beszélünk.

De, nem, mert a testület legfőbb tisztségviselőjének nevéhez köthető létesítmény, mely szintén közpénzekből létesült korábban, (ugyan használhatatlan, annak, amire szánták), most megújul. Mégpedig úgy, hogy egy olyan szervezet kap a szóban forgó létesítmény fejlesztésére közel annyi pénzt, mint, - amit egy-egy nem preferált szakág kapott 2020-ban - és melynek nincs versenyzője és valójában nem is működik.

De, előfordult olyan is, hogy egy országosan meghirdetett bringás létesítmény építési program kiírása nem illett az egyik testületi tag által kedvelt, vezetett szervezet tevékenységébe.
Nosza, a szövetség hivatalnoka, telefonon felhívta a program fellelősét, hogy utólag legyenek olyan szívesek valami olyan szegmenset kitalálni, melyből az érintett egyesület is kaphat.

Kinek is?

Mindezek tetejében a szervezet egyik utánpótlás ágának létesítmény fejlesztésére korábban megítélt összeget is kelet felé csoportosították, egészen mély, hiányos űrt hagyva egyes szakágak területén.

És az már csak hab a tortán, hogy az őszi szakmai fórumról kihagyták kerékpáros szakágak többségét. Milyen elvek alapján és kinek a döntése volt ez!
Szánalmas és felháborító.

„Le style est l' homme même” – a stílus maga az ember”
Georges-Louis Leclerc, Buffongrófja (1707–1788)