BMX Racing Magyar Kupa Gencsapáti

Sajnos véget ért az idei BMX racing szezon a hazai versenyzők számára.

Mint az élet minden területén a sportban is meglehetősen óvatosan fogadtuk az utolsó rendezvényt, hiszen mindenki tartott attól, hogy elkapja a vírust. Ettől függetlenül szép számú versenyzői gárda gyűlt össze az újjá épült gencsapáti versenyen, hogy a végső helyezéseket eldöntse.

Jó hangulat, remek idő, izgalmas futamok, jellemezték az eseményt. Talán az év végére csillapodni látszik az a feszültség, mely a sportágon belül kialakult az elmúlt hónapokban, bár a rendezvény felügyeletére kijelölt, vagy önmagát kijelölő hivatalos személy nem állt teljesen a helyzet magaslatán. Szabálytól eltérő verseny program és díjazás, de ez azonban semmit sem csökkent a rendező Gencsapáti BMX Se érdemeiből.

A Veszprémi Spartacus Se sportolói (nem teljes létszámban) jól szerepeltek, noha még a versenyt megelőző napokban kérdéses volt, hogy egyáltalán a vírus helyzet miatt részt vesznek-e az eseményen.

Ismét rajthoz állhattak a futóbiciklis gyerekek (2-5 éves korosztály). Számukra elkülönített egyszerű pályát jelölt ki a rendező.

A veszprémi színekben induló Voroncov Vincze mindkét nap az első helyen végzett.

A 8 év alatti korcsoportban papírforma eredmény született, hiszen Naszádos Saba minden futamában az első helyen végzett és az összetettben is megőrizte első helyét.

Voroncov Márton szintén ebben a korcsoportban indult, de sajnos nem került a döntőbe, bár nagyon küzdött az erős, tapasztalt mezőnyben.

11-12 éves korcsporban György Alex szombaton 5. vasárnap 6. helyen végzett. Remekül versenyzett.

13-14 éves korcsoportban több hónap kihagyás után visszatérő Borbély Ferenc Benedek szombaton kis szerencsével a 2. helyet szerezte meg. Vasárnap a selejtezők során szinte minden rajtját elrontotta, a rajt pillanatában elmozdult a kerékpár első kereke. Esélye sem volt, hogy a szombati naphoz hasonlóan a döntőbe kerüljön.