Döntött a NOB, Szingapúr rendezheti 2010-ben az I. Ifjúsági Olimpiát !

A NOB tagok írásbeli szavazásának eredményét Jacques Rogge, a NOB elnöke a nagy olimpiák helyszínének kijelölése alkalmával megszokott külsőségek között a Lausanne-i Olimpiai Múzeumból közvetített egyenes videó adásban jelentette be, miután azt a bizonyos borítékot felbontotta. Szergej Bubka, olimpiai bajnok, a NOB sportolói bizottságának vezetője méltatta az Ifjúsági Olimpia bevezetését, amely mint mondta új utakat nyit meg a világ ifjúsága előtt, s jelentősége óriási az olimpiai mozgalom és a játékok jövője számára.

Ezt követve különböző nemzetiségű fiatal sportemberek örömüknek adtak kifejezést és elmondták, hogy nagy lelkesedéssel készülnek az Ifjúsági Olimpiára, ahol nemcsak versenyezhetnek, hanem barátságokat is köthetnek, ,megismerkedhetnek más népek kultúrájával.

Debrecen városa is dicséretben részesült, hiszen a műsorban a rendezésre eredetileg pályázó kilenc várost, köztük Debrecent is megemlítették.

Moszkva és Szingapúr rövid filmje után már Rogge elnök lépett a mikrofonhoz megismételte a kilenc város dicséretét, de mint mondta ebben a versenyben is csak egy győztes van,s ez amint az eredményhirdetés során kiderült ezúttal SZINGAPÚR.  A szavazati arány 53:44 volt a távol-keleti ország javára.

A sportvilág minden bizonnyal meglepetéssel fogadja a döntést, s most már a részletek, az időpont valamint a műsor megismerésére vár.