Gittegylet, részleges részlet, átírt részenként, mely nem mindig a műben megjelent valós tartalom!

Molnár Ferenc, Pál Utcai Fiúk. „ekkor azonban … elnök úr megbízásából titkárr egy papírt húz elő, s bejelenti, létrehoztuk a BMX Racing gittegyletet.
Tagok: alapító, pénztáros, pecsétőr.
Az egyletnek szlogenje is van: „esküszünk, hogy rabok továb nem leszünk”. Ekkor azonban az elnök úr megbízásából a titkár közli a pecsétőrrel, hogy a továbot két bb-vel kell írni. Elkezdődik a munka, majd szépen lassan kiderül, sírások közepette, hogy hazugságok, csúsztatások vannak az egylet tevékenysége körül.
A továbbiakban az egyletet semmilyen a gittegyletre vonatkozó szabály nem érdekli, de ennek ellenére az elnök megbízásából valaki elkobozza a gittet.
Ezek Után Geréb megkérdezi, hogy ki a fasz az a pénztáros, pecsétőr, és alapító, és milyen megfontolásból oszt ki olyan embert, akinek valakije Olimpikon is volt, s több évtizedet töltött gitt rágással, annak minden ízét ismerve.
Nemecsek, elmondja, hogy Ő csak egy más sportágban nem igazán kedvelt személyiség, aki nem is rágta soha a gittet, csak belelesett más szájába, gondolván, hogy így is jó lehet. Valamikor május közepén, mikor is a gittet a pecsétőr egy ablakból kikaparja, a titkár egyetértésével, megszületnek az alábbi döntések:
Nagyon sok nehézséget követően, amelyet nem szeretnénk nyilvánosan boncolgatni de szerencsére megoldódott nagyjából minden, és véglegesíteni tudtuk az ez évi versenynaptárt.
Június 11-12. Magyar Kupa + Alpok-Adria futam Sopron
Július 2-3. OB time trial + OB BMX racing Gencsapáti
Szeptember 17-18. Magyar Kupa + Alpok-Adria futam Gencsapáti
Magyarázat:
1./ Idén Magyar Kupát önállóan nem tudunk rendezni, ezért a két AA futammal közösen, egy időben lesz lebonyolítva.
2./ Miután a Magyar Kupa hivatalos besorolása "nyílt" verseny, ezért ezen külföldi versenyzők is értékelésre kerülnek.
3./ Az országos bajnokság szombati napján itthon először bonyolítunk le időfutam versenyt (Time trial), amely azt jelenti, hogy egyszerre csak egy versenyző van a pályán és a mért körideje alapján lesz az eredménye besorolva. A minősítése ennek is országos bajnokság!
4./ Idén hosszú idő után újra megpróbálkozunk avval, hogy a női mezőny külön legyen díjazva. Evvel szeretnénk a lányokat ösztönözni arra, hogy a BMX sportban részt vegyenek. Az MK és az OB versenyein is (mindkét nap) megtartjuk a külön értékelést!
És a gitt rágás folyik tovább!!!