Ismét egy sikeres közös edzés a senkvicei BMX racing csarnokban.

A kerékpáros sportág fejlesztését, fejlődését mi sem jelzi jobban, mint a több éve már módszeresen működő sportági „átjáró” edzések sorozata a téli időszakban. Valójában arról van szó, hogy a kerékpáros sport alapjait adó BMX Cross/racing szakágban tevékenykedő edzők segítségével más ágban sportoló fiatalabb versenyzők megismerkednek a kerékpározás alapjait adó technikai képzetséggel, melyet a továbbiakban sikeresen hasznosíthatnak a többi szakágban.

Vissza a gyökerekhez, mondhatnánk, ha ezt a honi Szövetség vezetése is így gondolná! Mindettől függetlenül a MTB és cyclo-cross ágban tevékenykedő egyesületek versenyzői egyre több alkalommal élnek ezzel a lehetőséggel és szemmel látható a fejlődés.

Így volt ez az elmúlt hétvégén is, hiszen a gödöllői Bike Zóna, és zirci újonnan alakult Acél Vakond SE egyesület versenyzői egy napos közös gyakorláson vettek részt Borbély Ferenc és Gulyás Mihály útmutatásait követve. A csarnok tökéletesen megfelel az ilyen jellegű edzésekre, hiszen egy mini BMX racing pályát foglal magába.

A kétszer két órás rendkívül gyors, pörgős edzés jó alapokat biztosít a szezonra való felkészüléshez.

Folytatás február végén.