MAXON MOTOR BMX Cross Országos Bajnokság 2018.07.28. Veszprém

A rendező a Veszprémi Spartacus Sportegyesület sportolói, valamint a szülők és segítők sziszifuszi munkája kellett ahhoz, hogy a hétvégén létrejöhessen az BMX Cross Országos Bajnokság 2018. évi futama. A versenyt megelőző héten két alakalommal is a vihar teljesen eláztatta a pályát, amit sikerült helyre állítani, de azzal senki számolt, hogy a szombat hajnali ugyancsak hatalmas zápor ismételten óriási munka elé állítja a szervezőket. Végül is két óra csúszással elindulhattak a futamok.

5 klub közel 40 versenyzője állt rajthoz, hogy eldöntse a 2018. évi bajnoki címek sorsát.

Norvégiából két versenyző is részt vett az eseményen.

A legkisebb kategóriában Naszádos Saba (6 éves) minden futamát nyerte és szerzett bajnoki címet, a szintén veszprémi Mars Áron előtt.

9-10 éves korcsoportban Bokros Kincső a fiúk között az értékes 3. helyen végzett. Okosan, energikusan tekert.

11-12 éves korcsportban két veszprémi Borbély és Beszerdik indult. Borbély a két első és egy második helyezéssel elsőnek választhatott a 4. minden eldöntő futamban. Rossz rajtot követően a harmadik helyen tekert, de egy bukás miatt csak a negyedik helyen végzett és összetettben a második helyet szerezte meg. A szintén veszprémi Beszerdik Bencének ez volt az első bajnoki futama, jól versenyzett 5.-ként zárt.

13-14 éves korcsoportban a Norvégiából érkező Silje Vaule Milenkovic a fiúkat is megelőzve szerzett aranyérmet, Kató Norbert 2., Tóth Almási Borbála 3., Imre Barna 4., Bokros Csenge 5. helyen végzett.

15-16 éves korosztályban a két veszprémi sportoló László Milos és Göndöcs Erik talán túlzott elszántsággal is próbálta megszerezni a bajnoki címet. Veszélyes kanyarodásokkal és előzésekkel egymást hátráltatva tekertek. Szinte minden futamban változott a sorend és ez a soproni színekben induló Lajtos Krisztiánnak kedvezett. László 2., Göndöcs 3.

A felnőtt korcsportban Szoboszlai Patrik szerzett aranyérmet és viselheti a bajnoki mezt.

A szombati napot követően az idősebb BMX-esek vehették birtokba a létesítményt, hiszen a veszprémi BMX pálya 1988-ban épült és egy jubileumi 30 éves évfordulós verseny keretében az akkori tinédzserek (manapság 30-40 éves apukák) mutathatták meg a mai fiataloknak, hogy ugyan kicsit lassabban, de még végig tudnak tekerni a pályán.

Eredmények:

Amatőr 1, 2 

-8, 9-10

11-12, 13-14

15-16, 17+, amatőr 17+

Csapat 2018