Maxon Motor BMX Cross országos Bajnokság Veszprém, 2017.07.02.

Remek szereplés a BMX Cross OB.-én Veszprémben

Négy egyéni bajnoki, Csapatbajnoki címet és négy dobogós helyezést nyertek a Veszprémi Spartacus SE sportolói

A BMX Cross sportágban 1989-óta rendeznek Országos Bajnoki futamokat és a többfordulós versenyek őszpontszáma alapján hirdettek bajnokot minden évben.

További képek a galériában.

 

2017-ben az Országos Bajnoki cím sorsa egy verseny alapján dőlt el. A BMX-kerékpározásnak ez az ága rendkívül látványos ugratásokat és gyors kanyarodásokat tartalmaz, viszont egy kör 30-35 másodperc alatt befejeződik és hibázásra nincs lehetőség.

5 hazai klub több mint harminc versenyzője állt rajthoz a veszprémi BMX pályán. Kánikulai melegben 13.00 órakor kezdődtek a bajnoki cím sorsát eldöntő futamok.

A legfiatalabb korcsoportban (-8) a dobogó mindhárom fokára veszprémi sportoló állhatott fel, de a negyedik helyezést is veszprémi BMX-es érte el. Pál Kata minden futamában első helyen végzett. Az első futamban a szintén veszprémi Bokros Kincső az első kanyarban megpróbált előzni, de sikertelenül. Naszádos Saba harmadik, Eösze Bálint a negyedik helyen végzett az összetett versenyben (mindkettő veszprémi).

A 9-10 éves korcsoport minden futamát a hazai színekben induló Borbély Ferenc Benedek főlényesen nyerte. A szintén veszprémi színekbe induló Csorba Mátyás hatodik lett.

11-12 éves korcsoportban Szabó Ádám (Veszprémi Spartacus SE) második helyen végzett a körmendi Gueth Martin mögött.

13-14 éves korcsoportban a tavalyi bajnok Lajtos Krisztián (Sopron) a második futamban kiválóan rajtolt és futam győzelmet ért el. Az első, harmadik, negyedik futamban viszont a veszprémi László Milos elsőként haladt át a célvonalon és ezzel a versenyt is megnyerte. A harmadik helyen Göndöcs Erik végzett (Veszprémi Spartacus SE).

15-16 éves korcsoportban Pichler Igor (Sopron) minden futamát nyerve szerzett Országos Bajnoki címet, második helyen Zsiga Milán (KSI Budapest) végzett.

A felnőtt mezőnyben Szoboszlai Partik (Veszprém) remek versenyzéssel az összes futamát nyerve bajnoki címet szerzett, harmadik helyen Pál Szabolcs végzett szintén Veszprémből.

A négy egyéni bajnoki cím mellet a Veszprémi Spartacus SE a Csapat Bajnoki címet is elhódította.

Az egyesület versenyzői számára csak egy-két napos pihenő következhet, hiszen a nyár folyamán fojtatódnak az Alpok-Adria Kupa futamok és a Cseh Kupa versenyek.

Eredmények:

 

-8, 9-10

11-12

13-14

15-16, felnőtt