Nemzetközi UCI C1 pontszerző verseny 2017.02.24-26. Caen Normandia, Franciaország 3. rész

2017.02.25. Szombat Korán keltünk és tegnap este hosszas alkudozás után sikerült elérni, hogy hétvége révén a reggelit a szokásosnál korábban szervírozzák (7.50???). Ugyan nem értettem a problémát, hiszen egy egyszerű kontinentális reggelit kaptunk, semmi extrát és idő igényes munkát nem vett igénybe, bár egy helyben dagasztott és sütött mini bagett jól esett volna. Kilenc órakor kezdődtek az edzések a kisebb csoportok számára. A 9-10 éves korcsoportban Zsembery Boldizsár volt érdekelt. 40 perces edzés után következtek a futamok. 46 versenyzőt hat csoportra osztották és a selejtezők után a negyeddöntőbe kerülés volt a cél. Zsembery 4.,5.,4.-helyezéssel tovább jutott, és a negyeddöntőből, a középdöntőbe (legjobb 16), a negyedik helyen végzett. Középdöntős!! Kiváló teljesítmény. A középdöntőben nem sikerült a bravúr, egy hellyel maradt le a döntőtől, 5. helyen végzett.

Remek eredmény és igazolja, hogy a mostani utánpótlás versenyzőket kell maximális mértékben támogatni és versenyeztetni rangos külföldi eseményeken.

Szoboszlai délután kezdett és az összevont open kategóriában indult. 146 résztvevőt 20 csoportba osztották. Az open kategória lényege, hogy a 17 éves challenge, junior és az elite versenyzők együtt indulnak. Franciaországban egyébként ez semmit nem jelent, mert a challenge kategóriákban vannak nagyon jó képességű versenyzők, akik képesek tartani a tempót az elite és junior sportolókkal.

Szoboszlai az első futamban 6., a másodikban 5., helyen végzett. A harmadik futamban a harmadik, célegyenesre ráfordító kanyarban elesett és utolsónak ért célba. Nem sikerült a tovább jutás, ráadásul a középső ujja megsérült.

Holnap vasárnap csak az idősebb kategóriáknak lesz versenye: 13-14, fiú, lánytól egészen az elite csoportig.