Nyílt levél a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökéhez!

Tisztelt Elnök úr,

Mivel korábban küldött levelemre nem válaszoltál, hívtalak telefonon, de nem vetted fel, gondoltam egy közösségi oldalt választok a kommunikációra. Hátha ez sikerül!!

Sokat hezitáltam, mert nem szeretnék bonyodalmat okozni, de úgy érzem itt az ideje, levelem közzétételének.

A Magyar Kerékpáros Szövetségen belül mindkét BMX szakág pozíciója mindig is hátrányos helyzetben volt. Elnökök jöttek-mentek, de valójában semmi sem változott. 30-20 éve létesült BMX racing pályák, melyek működtetését a helyi klubok, szülök, oldják meg. Némelyik megújult, de jelenleg a világ élvonalától, ami a pályákat illeti, nagyon mesze vagyunk.

2013-ban valami elindult a sportágban, hiszen a kerékpár kiemelt sportág lett.

A BMX racing is a fejlődés útjára lépett, néhány pálya átépült, iskolai kerékpáros oktatási, válogatott felkészülési program indult útjának. Az utánpótláskorú versenyzők „majdnem” felzárkóztak az európai élmezőnyhöz.

Aztán jött a napjainkban regnáló elnökség, szakmai hiányokkal rendelkező hivatalnok és 2018-tól ismételten a BMX szakágak a pad alá kerültek. Pedig az utánpótlást csak a BMX kerékpárral lehet megvalósítani és nem csak a mérete miatt.

Testületen belüli összefonódások, személyekhez, programokhoz, egyesületekhez. Ez mai helyzet!

Nem is lenne ezzel semmi baj, ha a BMX racing haladhatna előre, mint más kiemelkedő kerékpáros eredményeket elérő európai országban.

A LEGDURVÁBB azonban, HOGY KORÁBBAN KÉT ELNÖKSÉGI ÜLÉSEN IS MEGSZAVAZOTT BMX RACING PÁLYAÉPÍTÉSI PROJEKTET és az erre szánt összeget, E-MAILES, VAGY TELEFONOS SZAVAZÁSSAL ELVETTÉK AZ EGYIK LEGEREDMÉNYESEBB BMX Racing sportágat működtető KLUBTÓL!

MÉRT? Hol a határ Uraim?

Kinek is kell ez? Talán......ismerjük kinek!!?
A sportág nem számít, még akkor sem, ha mindkét BMX szakág Olimpiai sportág lett?

- Még az sem lehet mondani, hogy személyes ellentét áll a háttérben, hiszen semmilyen kommunikáció sincs, jóllehet egy köztestületi szervről beszélünk -.

DE EZ NEM SZEMÉLYEKRŐL SZÓL, EZ EGY SPORTÁGRÓL!

TENISZEZNI LEHET PÁLYA NÉLKÜL, URAIM?

SZÁNALMAS!

EGY AZONBAN BIZTOS: ELNÖKI, ELNÖKSÉGI POZÍCIÓ NEM VÉGES, DE BMX-ező GYEREK MINDIG LESZ!