Olimpiai Reménységek BMX Cross versenye a MAXON MOTOR Kupáért, Veszprém, 2017.05.13. Szombat

2016 után ismételten Veszprém adott otthont a Visegrádi Országok (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország), által előzetesen meghatározott BMX Cross versenynek. A rendezvényre a szervező Veszprémi Spartacus Sportegyesület a BMX pálya utolsó szakaszát átépítette, ezzel gyorsabb és ritmusosabb lett a létesítmény. Kissé szeles, de napos időben kezdődtek kora délután az edzések és szerencsére a vihar is elkerülte a rendezvény helyszínét. Közel ötven résztvevőt a szabályok szerint hat korcsoportba sorolták (8 éves, 9-10 éves, 11-12 éves, 12-13 éves, 14-15 éves és 17+).

A legkisebb csoportban (8 éves) Cseh győzelem született, és a dobogó 2., és 3. fokára Szlovák versenyzők állhatak. Ebben a korcsoportban indul a veszprémiek "legkisebb reménysége", Naszádos Saba, aki mindössze öt éves, de már verseny tapasztalatokkal rendelkezik és Bokros Kincső.

9-10 éves korcsoportban elmaradt a nagy csata a veszprémi Borbély Ferenc Benedek és a törökbálinti Zsembery Boldizsár között. A veszprémi versenyző nem indult az eseményen.

11-12 éves korcsoportban a soproni Guet Martin nyert, veszprémi Szabó Ádám második 2. lett és a szintén veszprémi színekben induló, egyéként MTB versenyző Tóth Almási Borbála a harmadik helyen végzett.

12-13 éves korcsoportban a legjobb nyolc, vagyis a döntőben kerülés volt a cél a Magyar versenyzőknek. Két csoportból a legjobb négy-négy versenyző kerülhetett a döntő futamba.

A döntőt nagyszerű versenyzéssel a Szlovák Manik Marco nyerte, László Milos Veszprémi Spartacus sportolója a 3.helyen végzett.

14-15 éves versenyzőknél a soproni Pichler Igor egy kis szerencsével nyerhetett volna, de meg kellett elégednie a 2. hellyel, a győzelmet Lengyel versenyző szerezte meg.

A felnőtt korcsoportban Szoboszlai Patrik (Veszprémi Spartacus) kiváló versenyzéssel minden futamát nyerve az első helyen végzett, Bagoly Roland szintén Veszprémi Spartacus 3. lett.

Eremények:

8, 9-10 éves korcsoport

11-12 éves korcsoport

13-14 éves korcsoport

15-16, 17+ éves korcsoport

További képek a galériában