Remek BMX-év: hazai és nemzetközi sikerek

2017.03.23., 09:00 szerző: Horváth Gábor

https://veol.hu/sport/bmx-kerekpar-veszprem-1825235

Veszprém - Egyre inkább felpezsdül a veszprémi BMX-es élet, a megyeszékhely biciklisei több szempontból is remek évet zártak, és a téli szünetben sem tétlenkedtek. A Veszprémi Spartacus SE kerékpáros szakosztálya eredményes esztendőt tudhat maga mögött.

A versenyzők négy bajnoki és két dobogós helyezést értek el a BMX cross országos bajnokság összetett listáján. A bakonyiak két egyéni kitüntetést is begyűjtöttek: Szoboszlai Patrik az év sportolója lett BMX crossban, Borbély Ferenc pedig az év edzője lett.

Az egyesület tagjai a BMX cross olimpiai számai mellett a pálya-kerékpározás sprintszámaiban is jeleskedtek, ifjabb Borbély Ferenc ezüstérmes lett, Szoboszlai Patrik döntős, hetedik helyezést szerzett.

A veszprémiek nemcsak a hazai megmérettetéseken álltak a rajtgép mögé. Az Alpok-Adria-kupasorozat versenyében (Olaszország, Szlovénia, Ausztria, Németország, Magyarország, Csehország) Szoboszlai Patrik a felnőtt elite férfiak mezőnyében az összetett első helyen végzett.

A BMX-esek a versenyeken és edzéseken kívül sem tétlenkedtek, sok munkával újították fel a Görgey úton található pályát. A 2016-os esztendőben a létesítmény adott otthont többek között egy-egy Magyar Kupa és országos bajnoki versenynek, valamint az olimpiai reménységek viadalának.

Örömteli, hogy a klub taglétszáma bővült, s megtudtuk, folytatódik az az általános iskolai kerékpáros oktatás, amelyet a spartacusos edzők tartanak. Egyelőre a megyeszékhely két intézményében zajlik a képzés.

A sportolók télen teremben végeztek erőnléti, alapozó edzéseket, valamint a szlovákiai Senkvicében található fedett BMX-pályán kerékpároztak.

A veszprémi pályán március végétől folytatódnak az BMX cross-gyakorlások.

A Veszprémi Spartacus SE országos bajnokságon elért eredményei (2016, összetett), 8 éves korcsoport: 3. Naszádis Saba.

A 9-10 évesek között: 1. Borbély Ferenc. A 13-14 éveseknél: 2. László Milos, 3. Wolher Armadó.

11-12 éves korcsoport

1

 

Kató Norbert

2004

Veszprémi Spartacus SE

2

 

Bokros Csenge

2003

Veszprémi Spartacus SE

3

 

Becsury Márk

2004

Gysev Sopron BMX SE

 

Felnőtt elite korcsoport: 1. Szoboszlai Patrik.

Csapatbajnokság: 1. Veszprémi Spartacus SE.