Szent István Kupa BMX Racing verseny Veszprém 2022

Szörnyű éjszaka volt! 2022. 08. 20, amúgy, Isten éltessen Magyarország! Isten éltessen BMX pálya Veszprém! De a számok is ijesztőek, mert 20+22+08+20=70 mínusz 5, (rezsicsökkentés) =65. Ez nem lehet véletlen!

Szent István Kupa BMX racing verseny Veszprém.

Felébredtem hajnali 3 órakor és aggódtam, na, nem az miatt, hogy a rendezvényünk sikeres lesz-e, inkább az miatt, hogy a veszprémi rendezvénnyel egy időben más helyszínen megrendezendő eseményen, mindenki kap-e majd kupát! Biztos, gondoltam, hiszen tervezetten sikerült eltalálni ugyanazt az időpontot, s egy-két drágább díj nem lehet probléma. Kavarogtak a gondolataim és feszélyezve éreztem magam, aggasztott a celebek élete, vajon Berki Mazsi, megtalálja-e új párjával a fürdőszobát a frissen eladott Korda villában? Aztán bevillant a kép, amikor a Zsembó háromban a főhős a homlokára köti a vörös szalagot, melyet valahol Diósd és Budapest között talált meg az a személy, aki a gittegylet elnöke.

Világosodott, minden kezdett a helyére kerülni: Ördög Nóri fiának kiesett tejfogát is meglelték és Stók Ede a Ripacsok című filmben elmondta a monológját: "Mélyen tisztelt publikum, kéretik egy kis csend. Ki nem szökött meg eddig, most már maradjon is bent. 

Hogy együtt tudjunk mulatni, a tudnivaló ez, csak ennyit kell, hogy megjegyezz: Egyedül nem megy, egyedül nem megy, egyedül nem megy, ha-ha-ha-ha..."

Elindultam hát az ország legritmusosabb és legöregebb BMX pályájára, hiszen még sok a dolog volt előttem és bármi közbe jöhetett. Folyamatosan hevesen, vagy enyhén esett az eső. Dolgoztunk, mint a közmunkások (melyet a 2. 3. fotó is bizonyít) és fogyott a pálinka a wisky a mészhidrát, szalag, karó, s kitudja még mi minden.

Később kiderült, hogy a sör is!

Hirtelen az eső is elállt és teljes pompában tündökölt a veszprémi BMX pálya. Ez nem szentély, nem is aréna, csak egyszerűen egy BMX pálya. Megjelentek a versenyzők a szúnyogok és természetesen az érdeklődő közönség.

A tervezett légiparádét és tűzijátékot lemondtuk, bár ez nem teljesen igaz, mert a grillpartinál a gyorsabb parázs előállítása érdekében használt begyújtó folyadék lángja és a repkedő, izzó vékony faágak, úgy tűntek, mit egy tűzijáték!

Nos, minden simán és zökkenőmentesen ment. Régi, új BMX versenyzők, Buday Zoli, Szoboszlai Patrik, Bagoly Roli és persze elmaradhatatlan szurkolók, segítők: Karcsi bácsi Horváth Attila (Ovis), aki egyébként fotósként tevékenykedet, jöttek-mentek.

Jó verseny volt. Vibrálás nélkül, kitűnő hangulatban, bár a szalonna az szerintem túlsült a meggy, meg kevés volt a piskótában. Mindenki elégedett volt, legfőképpen Németh Neli, aki kapott még egy L betűt a keresztnevéhez.

Köszönet a Rendeki BMX Teamnek, Beszerdik Krisztiánnak a segítségért, részvételért, szintén köszönet a Szlovák kisfiúnak, Bedmarik Denis-nek.

Nagy-nagy köszönet a Veszprémi Önkormányzatnak, Maxonak, Fo-Pu Mix kft-nek, Balatoni Hangulat (Edgár, a zenéért), S-Biotech Kft-nek és a szülőknek a túlélőcsomagért.

 

Eredmények:

7-8 évesek

I. Bedmarik Denis                  Twister Bike Szlovákia

II. Király Bálint                                   Veszprémi Spartacus Se

III. Kiss Dusán                         Rendeki BMX SE

9-10 évesek

I. Naszádos Saba                    Veszprémi Spartacus SE

II. Voroncov Márton               Veszprémi Spartacus SE

III. Boros Bertalan                  Rendeki BMX SE

 

11-12 évesek

I. Mars Áron                           Rendeki BMX SE

II. Tímár Bendek                    Veszprémi Spartacus SE

 

13-14 évesek

I. György Alex                         Veszprémi Spartacus SE

II. Németh Erik                       Rendeki BMX SE

 

15-16 évesek

I. Borbély Ferenc Benedek     Veszprémi Spartacus SE

II. Beszerdik Bence                 Rendeki BMX SE

III. Németh Nelli                     Rendeki BMX SE

 

 

17+

I. Kiss Szilárd                          Rendeki BMX SE

II. Bagoly Roland                    Veszprém

 

3-6 évesek

I. Kiss Biborka                         Rendeki BMX SE

II. Naszádos Nia                      Veszprémi Spartacus SE