UCI BMX Racing világbajnokság, Hausden-Zolder 2019.07.20-28. Napló 1. (07.21-22.)

Vasárnap és hétfőn már hivatalosan megkezdődtek az országonkénti edzések. Mi Magyarok a Britekkel, Lengyelekkel, Írekkel, Lettekkel kerültünk egy csoportba. Egy-egy csoport kb. 500 versenyzőt jelent és nem sok kört lehet teljesíteni a pályán. Óriási a forgalom ilyenkor a helyszínen és figyelni kell a versenyzőkre, hogy ne történjen baleset.

Vasárnap semmilyen rendkívüli esemény nem történt, négy-öt kört tudtak a sportolók teljesíteni. Tulajdonképpen ez nem sok, de a versenyzői állományt tekintve, nincs reálisan többre lehetőség.

Hétfőn a program a vasárnapihoz hasonlóan alakult 12.00 órakor kezdődtek számunkra az edzések. Általában 2, 2.5 órával előbb a helyszínen vagyunk, hiszen bemelegítő kerékpárokat és egyéb eszközöket is a csapatsátorba kell elhelyeznünk.

A bemelegítés első körében Borbély Beni az első akadályt nem tudta ívre ugrani, majd lecsúszott a lába a pedálról és rendkívül szerencsétlen módón bukott. Szerencsére komolyabb baj nem történt, a combján sikerült egy újabb kék foltot szereznie.