UCI BMX Racing világbajnokság, Hausden-Zolder 2019.07.20-28. Napló 3. Szerda

A program hasonló a tegnapihoz és Csütörtökön, Pénteken is ugyan az marad, ami, a versenyt illeti. A Magyar csapat indulása a szállásról a pályára 10 percet változott. Később indulunk 6.00 óra, értelmetlen a porban állni több mint 20 percet. Történt ugyan is, hogy a csapat terület kapuja, ahol a vonalkódos beléptető rendszer található egyszerűen zárva volt. Nem működtek a leolvasok, ráadásul a kapu le volt lakatolva. 6.45-kor érkezett egy fickó a kulcsokkal. Semmi baj mondhatnánk, csak kb. 100 versenyző várt rá.

Ma a kisebb challenge korcsoport versenget a bajnoki címért, ahol Naszádos Saba révén voltunk érdekeltek. Tavaly, Bakúban harmadik lett és bizakodóak voltunk. Csoportjában (7 éves) 89 álltak rajthoz, ami azt jelenti, hogy a legjobb 64-be kellett kerülni. A helyszín semmit sem változott, bár a pálya talán egy kicsit jobb állapotban volt.

Ugyan csak egy versenyző indult a mai napon, de ez nem jelentette azt, hogy a segítőkre kevesebb feladat hárulna. A startdombig három besorolóban kellett felügyelni, hogy a megfelelő helyre álljon. Első futamban Saba 3., majd a másodikban 5. helyen végzett. A harmadik futamban kellett a 3., vagy legrosszabb esetben a 4. helyezés. Jól rajtolt és az utolsó kanyarban 4. helyen tekert. A célvonal előtt azonban lendületet veszített és pár centivel ugyan, de 5. lett. Nem sikerült a továbbjutás. Ettől függetlenül nem voltunk elkeseredve, hiszen mindent beleadott.

Holnap Csütörtökön, Borbély Beni, Zsembery Boldizsár áll rajthoz a 12 éves korcsoportban. 174 versenyző. Feladat a legjobb 128-ba kerülés. Nem lesz egyszerű, hiszen már az edzésen érzékelhető volt, hogy nehezen megy az első akadály teljesítése.

De ne feledjük ez BMX és itt bármikor, bármi történhet.