UCI BMX Racing világbajnokság, Hausden-Zolder 2019.07.20-28. Napló 4. Csütörtök

Nyár van és meleg ez természetes. Szenved mindenki. 45 fok napon, 37 fok árnyékban. Sokadik mozgó vízcsapot telepítik a rendezők, hogy mindenki tudja hűteni a testét. Versenyzők viszont hosszú ujjú mezben, BMX nadrágban, mely tele védőkkel és vastag is, mellvédőben, sisakban meg még sorolhatnám, hiszen tudjátok! Álltam a besorolóba és arra gondoltam, hogy egy lázmérőt hozhattam volna. Kíváncsi lettem volna, hogy mennyi a hőmérséklete egy versenyzőnek közvetlenül a rajt előtt, hónaljban.

Mai napon Borbély Ferenc Benedek, Zsembery Boldizsár, (12 éves korcsport, 184 induló) László Milos (16 éves korcsport, 164 induló) versenyzett. Borbély kezdett a selejtező futamokban elsőként, majd közvetlenül utána Zsembery. Beni az első két futamban még nem igazán teljesített meggyőzően. Harmadikban azonban a mezőnnyel tekert, és ha az első akadály ugorta volna, talán előbbre kerül, 5. helyen végzett.

Zsembery első és a második futamban szintén 5. helyen végzett. Harmadikban a 2. lett, de ez sem volt elég a tovább jutáshoz, vagyis az 1/16 döntőhöz.

László Milos csoportjában 7 indultak. Milos a 3., 5. 7.-es pályáról indult. Rajtjai nem voltak jók és az első egyenesben lemaradt. Első futamban 4. helyen ért célba és ezt kellett megismételni még kétszer, hogy továbbjuthasson szintén az 1/16 döntőbe. Végül is 6. helyen zárt, mely nem volt elég a továbbjutáshoz.

A Magyar csapat segítőinek szeretném megköszönni az áldozatos munkát: Naszádos Gábor, László Miklós, Buday Ádám, Buday Zoltán, Markó Norbert, nélkülük nehéz lett volna felügyelni a sportolókat.

Holnap az idősebb challenge versenyzők indulnak majd és Ők tapasztaltabbak már: Buday Zoltán, Buday Ádám.