UCI C 1 BMX Cross verseny 2019.05.18-19. Pardubice (Csehország)

Már év elején terveztük ezt a versenyt mert a Cseh Kupa fordulóin szeretünk volna részt venni  az a Veszprémi Spartacus SE versenyzőivel. Tulajdonképpen a Cseh, Morva Bajnokság rendezvényein sokkal több a résztvevő, mint az Alpok-Adria sorozaton, ráadásul a színvonal is magasabb. Veszprémből Naszádos Saba, Borbély Ferenc Benedek, László Milos vett részt ezen az eseményen.

Pénteken későn indultunk és az edzésre nem értünk oda. Naszádosékkal egy kocsival tettük meg az utat.

Szombaton 9.00 órától voltak a fiatalabb korcsoport számára az edzések. Naszádos és Borbély, majd később László Milos, nagy kedvvel és ügyesen gyakoroltak.

2019.05.18. Szombat: A nemzetközi szabályoknak megfelelően 3 selejtező futam alapján dől el a továbbjutás, illetve létszám függvényében a döntőbe jutás.

Naszádos (7 éves korcsoport, 28 versenyző) két első és egy harmadik hellyel került a középdöntőbe, ahol második lett és döntős.

A döntőben jól rajtolt, azonban a második szakaszon ketten is megelőzték, harmadik helyen végzett.

Borbély Ferenc Benedek (12 éves korcsoport, 32 versenyző) két második, egy negyedik hellyel simán került a középdöntőbe. A középdöntőben a szélső pályáról parádésan rajtolva az második akadályig a harmadik helyen tekert. Az első hosszú, nyújtott kanyarban azonban ketten is aláfordultak, kiszorult.

Ugyan az utolsó szakaszon megpróbált még előbbre jutni, de 6. helyen ért be és nem jutott a döntőbe, összesítésben a 11. helyen végzett.

László Milos (15/16 éves korcsoport, 29 versenyző) 7., 5., 8. hellyel nem került a sejtezőből tovább.

2019.05.19. vasárnap: A rendező pardubicei BMX club egy órával előbbre hozta a vasárnapi időbeosztást, azonban ez nem jelentette azt, hogy több idő állt rendelkezésre a verseny előtti edzésre. Remek napsütéses idő, ideális pálya várta a versenyzőket.

Naszádos a 7 éves korcsoportban 2., 1., 2. hellyel került a középdöntőbe, ahol a 2. helyen végzett és ezzel a döntőbe került. A döntőben a hármas pályáról rajtolva, szinte végig elől haladva nyerte a versenyt. Tökéletes versenyzés, óriási eredmény.

Borbély Ferenc Benedek három második hellyel, mondhatni simán került a legjobb 16 versenyző közé. A középdöntőben egészen kiválóan rajtolt, de hasonlóan a tegnapi naphoz az első kanyarban kiszorult és nem tudod az ideális íven maradni. Hajszállal, 7 tized másodperccel maradt le a döntős helyezésről.

László Milos 6., 6., 4., hellyel sajnos nem került a legjobb 16 versenyző közé.