UCI C1 BMX Racing Terem verseny Saranks (Oroszország) 1.

A 2019.évi válogatott programban tervezve volt ez a verseny az" A" válogatott keret tagok számára, annál is inkább mert ez a csarnok és a benne lévő BMX pálya hibátlan, utánpótlás fejlesztésre kiváló és minden része elképesztő. Azonban "felsőbb" személyek döntése miatt az erre szánt összeg eltűnt a költségvetésből. Szakmai érvekről nem lehet szó, de legyen ebből ennyi elég!

Ennek ellenére a Veszprémi Spartacus SE versenyzője Naszádos Saba, és édesapja Gábor, valamint jó magam elhatároztuk, hogy részt veszünk ezen az eseményen. Szerdán délben indultunk Budapestről moszkvai átszállással, majd onnan 21.30-kor tovább Saranksba. Noha a futball világbajnokság miatt szinte minden repteret felújítottak és a repülőgép állomány is kicserélték, indulásunk Moszkvából cirka 45 percet késett. 23.05-kor kellett volna megérkeznünk (1 óra 35 perc a menet idő) Saranksba, ahol elvileg Orosz barátaink vártak. Sárga mellényes emberek óriási telefonokkal jöttek-mentek a pilóta fülke körül és látszólag valamiben tevékenykedtek, de percekig nem történt semmi.

Esküszöm, hogy ehhez nekem semmi közöm, bár 5 méterre ültem a pilóta kabintól.

Végül is 22.14-kor elindultunk és gyanítom, hogy a levegőben is léteznek rövidebb utak, mert 23.15-kor landoltunk Saranksba.