UCI C1 BMX Racing Terem verseny Saranks (Oroszország) 4. Szombat

A Veszprémi Spartacus Se versenyzője Naszádos Saba 3. helyezést ért el a sarankski (Oroszország) C1 besorolású Nemzetközi BMX Racing versenyen. 224 challenge és 47 bajnoki osztályban induló versenyző állt rajthoz a szombati eseményen. Tökéletes terempálya, kiváló rendező gárda és remek hangulat jellemezte a hétvégi rendezvény első napját. A résztvevők létszámán elgondolkodva és visszatekintve a zolderi BMX racing világbajnokságra (3600 versenyző), még mindig úgy érzem, hogy ez a szakág a világ kerékpáros sportágait tekintetbe véve a "padsor végén" ül és ez különösen igaz a magyarországi viszonyokra!

A 2019. évi klasszikus sima gumit használó és nem klasszikus, de terepen előnyösen haladó kerékpáros világbajnokságokon indulok, létszámát együttesen összeadom, még az E bike-ot is ideértve a versenyzői létszám, még a 2000 főt sem éri el.

Eszembe jut régi testnevelő tanárom mondása: "Van foci és létezik sport is" Ez sarkítva a kerékpáros sportágra is igaz, csakhogy a BMX Racingben a DNF-nek nem tapsolnak, és nem jár érte pont sem. Eszembe jut egy Kis Pál nóta idézet: "És egy le........... ország tapsolgat a szarnak
                                                                    Boldogan élnek, amíg csak meg nem halnak"

Visszatérve a versenyhez, Saba mindhárom selejtező futamát megnyerte. A második csoportban indult és másodikként választhatott. Megbeszéltük, hogy hova álljon a rajtgépnél.

Kiválóan rajtolt, de az első kanyar előtti hármas akadály utolsó elemébe beleakadt az első kerék és visszaesett a harmadik helyre, melyet a célig meg tudott tartani. Nagyon örültünk az eredménynek.

Holnap új nap és új remények.